Acasă Eveniment O casă a luat foc de la un scurtcircuit

O casă a luat foc de la un scurtcircuit

În această dimineață, două echipaje din cadrul Stației de Pompieri Vânju Mare au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din localitatea Gârla Mare.
La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la acoperiș, pe o suprafață de aproximativ 150 mp. Pompierii militari au localizat și stins incendiul în limitele găsite, împiedicând extinderea flăcărilor la întreaga locuință.
Cauza probabilă de izbucnire a fost determinată de scurtcircuit electric.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime, însă atragem atenția cetățenilor că nerespectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor poate produce tragedii.
Le reamintim acestora că, se interzice folosirea instalaţiilor şi aparatelor electrice defecte sau improvizate, cu conductori neizolaţi, prize sau întrerupătoare defecte, doze şi derivaţii fără capace etc.
De asemenea, se interzice executarea sau modificarea instalaţiilor electrice de către persoane neautorizate.
E important de reținut că nu trebuie să se alimenteze mai mulţi consumatori electrici din acelaşi prelungitor (sau din aceeaşi priză) în acelaşi timp, deoarece conductorii se încălzesc (mai ales în zona contactelor priză-ştecher) şi izolaţia se topeşte, producând scurtcircuitul electric.
Nu este permisă lăsarea sub tensiune, fără supraveghere, a niciunui fel de aparat electric: fier de călcat, reşou, radiator

Exit mobile version