Acasă Local Dolj Craioveni acuzaţi de tentativă de omor în trafic, în arest preventiv

Craioveni acuzaţi de tentativă de omor în trafic, în arest preventiv

Tribunalul Dolj a dispus menţinerea arestului preventiv faţă de trei bărbaţi acuzaţi de tentativă de omor, arestaţi încă din ianuarie 2023. Un alt inculpat din acest dosar a fost plasat sub control judiciar. Potrivit oamenilor legii, inculpaţii au bătut şi înjunghiat un bărbat de 36 de ani, în urma unui conflict izbucnit în trafic. Incidentul violent a avut loc în seara zilei de 12 ianuarie 2023, pe bulevardul Ilie Balaci din Craiova.

Potrivit oamenilor legii, unul dintre agresori a încercat să fugă din ţară după comiterea faptei.
„Trei tineri din municipiul Craiova sunt bănuiți că în seara zilei de 12 ianuarie, în urma unui conflict în trafic, ar fi lovit cu autoturismul în care se aflau autoturismul persoanei vătămate. După impact i-ar fi aplicat acesteia mai multe lovituri, provocându-i plăgi tăiate și/sau despicate la nivelul capului și corpului. După eveniment, cei trei au părăsit locul producerii faptei, sustrăgându-se cercetărilor”, au precizat poliţiştii doljeni.

Cercetările au fost preluate de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Pe 17 ianuarie 2023, în urma unei percheziţii domiciliare, au fost ridicaţi doi tineri, de 25 și 28 de ani, care se sustrăgeau cercetărilor. A fost găsit şi autoturismul folosit în seara zilei de 12 ianuarie. Ulterior, un tânăr de 25 de ani a fost preluat de polițiști din Punctul de Trecere a Frontierei Porțile de Fier 1. Acesta încerca să părăsească teritoriul României.

Judecaţi pentru tentativă de omor în trafuc

Pe 18 ianuarie 2023, inculpaţii au fost duşi la Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis solicitarea anchetatorilor şi a dispus arestarea inculpaţilor. Ulterior, pe 1 februarie, procurorii au cerut şi obţinut arestarea unui alt inculpat implicat în conflict. Acesta din urmă a fost plasat sub control judiciar în iulie 2023, printr-o hotărâre a Curţii de Apel Craiova. În februarie 2023, cei patru inculpaţi au fost trimişi în judecată. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj. Următorul termen de judecată a fost stabilit de instanţă pentru data de 11 aprilie 2024.

Pe 8 martie, la un an şi două luni de când au fost încarceraţi, instanţa a dispus menţinerea arestului preventiv faţă de cei trei inculpaţi. Hotărârea Tribunalului Dolj a fost contestată de doi dintre bărbaţii arestaţi la Curtea de Apel Craiova. Miercuri, pe 20 martie, instanţa le-a respins contestaţiile ca nefondate.

Citeşte şi: Doljean care a fugit de la locul unui accident mortal, condamnat definitiv

Exit mobile version