Acasă Eveniment Un nou incendiu în Delta Văcărești

Un nou incendiu în Delta Văcărești

Un nou incendiu în Delta Văcărești
Un nou incendiu în Delta Văcărești

Un nou incendiu a izbucnit, miercuri, în Parcul Natural Văcărești, cunoscut de bucureșteni drept Delta Văcărești. Potrivit datelor comunicate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență București Ilfov (ISUBIF), suprafața afectată depășește 7000 mp. Se acționează cu 11 autospeciale de stingere.

„Sunt mai multe focare. Există pericol de propagare.Suprafața afectată estimată în acest moment este de 7000 mp. Se lucrează pentru localizare”, a transmis ISUBIF, conform hotnews.ro.

Pe 8 februarie 2024, o suprafață de circa 6 ha din Parcul natural a fost distrusă din cauza unui alt incendiu.

Parcul Natural Văcărești se află pe locul fostului lac Văcărești, pe teritoriul Sectorului 4, între Calea Văcărești, Șoseaua Olteniței, Șoseaua Vitan-Bârzești și Splaiul Independenței. Demersul de a transforma zona într-un parc natural a început în 2012. Atunci, Helmut Ignat a publicat în Național Geografic un articol despre „Delta dintre blocuri” și a prezentat imagini impresionante cu acest loc.

Parcul natural Văcărești adăpostește circa 100 de specii de păsări

În 2016 locul a căpătat statutul de parc natural și arie naturală protejată. Parcul natural Văcărești adăpostește circa 100 de specii de păsări, mai mult de jumătate protejate, potrivit informațiilor furnizate de Asociația Parcul Natural București. Printre acestea se numără rața roșie, stârci, egrete, eretele de stuf, cormoranii, găinușa de baltă. Zona mai adăpostește 6-7 specii de mamifere (vidra, vulpea, nevăstuica, bizam), amfibieni și reptile.

Citeşte şi: Cea mai mare bază militară NATO din Europa va fi construită în România

Exit mobile version