Acasă Local Dolj 65 de amenzi noaptea trecută pentru șoferii doljeni

65 de amenzi noaptea trecută pentru șoferii doljeni

Șoferii doljeni, verificați în trafic de polițiști

Noaptea trecută, în intervalul orar 20.00-04.00, în județul Dolj a fost organizată o acțiune cu efective mărite, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fiind folosite aparatele etilotest și drugtest pentru depistarea conducătorilor auto care aleg să conducă vehicule sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise.

În cadrul acțiunii desfășurate au fost verificate și legitimate aproximativ 360 de persoane, fiind verificate și controlate și 350 de autovehicule.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 65 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 11.000 de lei, iar ca măsură complementară, la regimul rutier, au fost reținute 6 permise de conducere și retras un certificat de înmatriculare.

Totodată, forţele de ordine au constatat în flagrant delict şi 3 infracţiuni.

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare, în întreg județul, iar scopul acestora nu este acela de a aplica sancțiuni, ci de a preveni orice eveniment negativ, în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică pentru toți cetățenii.

Prinși băuți la volan

Doi bărbați de 34 și 39 de ani, din municipiul Calafat și comuna Ciupercenii Noi au fost depistați de polițiști din cadrul Poliției Municipiului Calafat, în timp ce conduceau un autoturism pe strada Prahoveni, respectiv DJ 553, din comuna Ciupercenii Noi.

Cei doi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind 0.88 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru bărbatul de 34 de ani și 0.67 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru bărbatul de 39 de ani.

Pe numele acestora au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolui sau a altor substanțe.

Un alt bărbat, de 40 de ani, din comuna Giurgița a fost depistat de polițiști din cadrul Poliției Orașului Segarcea, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 561, din localitate.

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 0.62 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Exit mobile version