Acasă Eveniment Olt: Și-a pierdut viața de la o lumânare uitată aprinsă

Olt: Și-a pierdut viața de la o lumânare uitată aprinsă

Și-a pierdut viața de la o lumânare uitată aprinsă

Un bărbat, de 83 de ani, din comuna Fălcoiu, Olt, și-a pierdut viața, cel mai probabil, din cauza unei lumânări nesupravegheate.

Evenimentul a avut loc în comuna Fălcoiu. Pentru gestionarea acestuia au fost alocate două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD, din cadrul Detașamentului Caracal și Gărzii Osica de Sus.

La sosirea primelor echipaje, casa ardea generalizat.

După asigurarea accesului în locuință, pompierii l-au găsit pe proprietar decedat, cu arsuri pe întreaga suprafață a corpului.

Incendiul a fost lichidat după aproximativ o oră. Casa, cu suprafața de aproximativ 50 de metri pătrați, fiind afectată în proporție de 80 %.

Recomandări

Pentru a evita producerea unor astfel de evenimente, pompierii sfătuiesc cetățenii să țină cont de următoarele recomandări:

  • asigurați-vă că lumânările se află în poziţie verticală şi sunt fixate într-un suport special destinat, astfel încât să nu cadă sau să curgă picături de ceară fierbinte;
  • nu lăsați lumânările aprinse dacă trebuie să părăsiţi încăperea;
  • amplasați întotdeauna lumânările pe o suprafaţă netedă rezistentă la căldură;
  • nu puneți lumânările aprinse în apropierea materialelor care se pot aprinde uşor sau în locuri unde pot ajunge copiii şi animalele;
  • stingeți întotdeauna lumânările înainte de a le muta;
  • nu adormiţi cu lumânările aprinse.

Citește și: (VIDEO) 100 de percheziții la evazioniști din Oltenia

Exit mobile version