Acasă Eveniment (VIDEO) Un copil de 9 ani a fost arestat pentru că a...

(VIDEO) Un copil de 9 ani a fost arestat pentru că a împușcat mortal în cap un membru al familiei

Un copil de 9 ani a fost arestat în nordul Utah pentru că a împușcat mortal în cap un membru al familiei, a anunțat ieri poliția.

Ofițerii de poliție al orașului Tooele, situat la 56 de kilometri sud-vest de Salt Lake City, au fost trimiși la domiciliul familiei vineri seară. Au primit informații că un bărbat era inconștient și sângera la cap, potrivit ABC News. Aceștia au stabilit rapid că tânărul de 32 de ani a suferit o împușcătură la cap și se afla în stare critică.

Echipa care a intervenit l-a transportat pe bărbat la un spital de lângă Salt Lake City, unde a murit din cauza rănilor. O anchetă în curs a dus la arestarea membrului familiei victimei, în vârstă de 9 ani.

„Luăm în considerare acuzaţii de omucidere”, a adăugat poliţia, fără să spună dacă a fost un băiat sau o fată şi nici să ofere detalii suplimentare.

Armele de foc sunt foarte uşor accesibile în Statele Unite şi ţara plăteşte un preţ mare pentru răspândirea lor în toată ţara.

SUA au mai multe arme individuale decât locuitori: un adult din trei deţine cel puţin o armă şi aproape un adult din doi locuieşte într-o casă în care există o armă.

Consecinţa acestei proliferări este rata foarte mare a deceselor prin arme de foc în Statele Unite, fără comparaţie cu cea din alte ţări dezvoltate.

Aproximativ 49.000 de persoane au murit de glonţ în 2021, comparativ cu 45.000 în 2020, care a fost deja un an record. Aceasta reprezintă peste 130 de decese pe zi, dintre care mai mult de jumătate sunt sinucideri.

Citește și: Fosta Grădină de Vară Patria, transformată în spațiu de recreere

Exit mobile version