Acasă Eveniment Incendiu la un azil de bătrâni din Madrid. Două femei de 80...

Incendiu la un azil de bătrâni din Madrid. Două femei de 80 de ani au murit

Două femei au murit, iar ale 18 persoane au fost rănite într-un incendiu care a izbucnit la un azil de bătrâni din Madrid.
Incendiul a izbucnit duminică dimineaţa în azilul în care se aflau 39 de persoane.

O femeie se află în stare gravă la spital în urma arsurilor suferite. Celelalte persoane salvate din azil sunt în prezent tratate pentru că au inhalat fum.

Incendiul a izbucnit într-o cameră situată la primul etaj, potrivit www.anews.com.tr.

„Am găsit etajul doi plin de fum şi i-am evacuat pe rezidenţii care se aflau acolo într-un loc sigur”, a precizat un pompier.
„Problema era evacuarea şi prezenţa fumului. Încă o dată fumul este cel care provoacă probleme. Una dintre femei a murit din cauza inhalării fumului”, a spus un alt pompier, conform News.

Presa spaniolă scrie că femeile care au murit în urma incendiului aveau 80 de ani. A fost deschisă o anchetă care urmează să stabilească cauzele incendiului.

„A trebuit să evacuăm persoanele din azil într-un loc sigur”, a adăugat el. Șefa guvernului regional din Madrid, Isabel Diaz Ayuso, a spus că „regretă profund moartea a două femei”. „Sprijinul nostru pentru cei decedați, răniți și lucrătorii reședinței. Suntem disponibili pentru tot ceea ce au nevoie. RIP”, a scris ea pe X.

Primarul Madridului a transmis condoleanţe după moartea celor două femei.

Citește și: (VIDEO) 18 migranţi opriţi la frontiera de vest. 5 dintre ei, depistaţi cu ajutorul unei drone

Exit mobile version