Acasă Eveniment (VIDEO) Un mort și cinci răniți într-un atac în stația de metrou...

(VIDEO) Un mort și cinci răniți într-un atac în stația de metrou Bronx, după o ceartă în tren

O persoană a murit și alte cinci au fost rănite într-un atac în stația de metrou Bronx, din New York, după o ceartă în tren, potrivit CNN.

Opersoană a scos o armă și a început să tragă în timp ce un tren de metrou a intrat într-o stație din cartierul Bronx din New York, a anunțat poliția luni seară. Două grupuri de adolescenți erau într-un tren în direcția nord. Când ușile s-au deschis la stația de metrou Mt. Eden, cineva a început să tragă, potrivit șeful departamentului de poliție din New York, Michael Kemper.

Primele apeluri la 911 despre împușcătură au venit în jurul orei 16:35, a spus el. Oamenii au fugit din tren și s-au tras mai multe focuri pe peron. Printre răniți se numără persoane din grupurile de adolescenți și trecători, a adăugat el.

„Nu credem că a fost o împușcătură întâmplătoare. Nu credem că acesta a fost doar un individ care trăgea fără discernământ într-un tren. Credem că această împușcătură a rezultat dintr-o dispută între două grupuri care a început într-un tren”, a declarat Kemper.

Despre victime

Patru bărbați au fost împușcați, inclusiv un bărbat de 34 de ani care a murit la spital, a declarat poliția. Printre răniți se numără un băiat de 15 ani, un tânăr de 28 de ani și un bărbat de 71 de ani, a spus Kemper. Autoritățile nu ar descrie natura rănilor lor. O fată de 14 ani și o femeie de 29 de ani au fost rănite, dar nu au viața în pericol, a spus el.

„A avea o astfel de împușcătură în sistemul de metrou este extrem de rar și inacceptabil… Întrebarea mai mare este de ce oamenii se simt încurajați să scoată armele și să tragă? Trebuie să existe consecințe (legale)”.

Atacatorul este căutat de oamenii legii

Făptașul a fugit de la fața locului purtând o jachetă roșie și o mască de schi, a declarat o sursă a legii pentru CNN. Autoritățile au spus că numărul suspecților face parte din anchetă și vor distribui fotografii de la camerele de supraveghere atunci când acestea vor fi disponibile. Detectivii intervievează martorii la împușcătură, au spus ei.

Janno Lieber, președinte și CEO al Autorității Metropolitane de Transport, a spus că acest tip de violență este inacceptabil. „Inima lui New York se rupe”, a spus Lieber. „Inima New York-ului se rupe atunci când oamenii se întorc acasă, iar copiii care vin acasă la școală pentru a-și face temele sunt supuși unor acte de violență aleatorii, cum ar fi ceea ce s-a întâmplat aici târziu în după-amiază.”

Tarik Sheppard, comisar adjunct al poliției, a transmis un mesaj sever pentru atacator. „Acum ești cel mai căutat personaj pentru Poliția din New York. Cei mai mari detectivi din lume care te caută”, a spus Sheppard. „Îți sugerăm să te predai pentru că nu vei reuși să scapi.”

Citește și: Două tiruri s-au ciocnit frontal. Unul dintre şoferi a murit

Exit mobile version