Acasă Local Dolj Sute de polițiști, pe străzi în perioada minivacanței de 1 Decembrie

Sute de polițiști, pe străzi în perioada minivacanței de 1 Decembrie

Șofer din Craiova, anchetat pentru contrabandă cu țigări
Șofer din Craiova, anchetat pentru contrabandă cu țigări

Sute de polițiști ies pe străzi, începând de astăzi, pentru a asigura ordinea pe perioada minivacanței de 1 Decembrie. Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, în perioada 30 noiembrie-4 decembrie, în Craiova și județul Dolj vor acționa zilnica aproximativ 350 de polițiști. La datorie sunt și jandarmii și pompierii doljeni.

Oamenii legii au precizat că, în total, vor acționa zilnic aproximativ 350 de polițiști.

”În perioada 30 noiembrie – 4 decembrie, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj vor fi la datorie, astfel încât minivacanţa de 1 Decembrie să fie petrecută în siguranță.

Astfel, peste 350 de polițiști doljeni, din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, arme şi muniţii sau luptători de la acțiuni speciale, vor acționa zilnic, pentru asigurarea ordinii și siguranței publice şi prevenirea oricăror evenimente nedorite, precum şi pentru a interveni rapid atunci când sunt sesizați cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Polițiștii rutieri vor acţiona pe principalele artere rutiere din județul Dolj, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fluidizarea traficului rutier și prevenirea producerii unor evenimente rutiere. Aceștia vor folosi aparatele radar, etilotest și Drug Test, în vederea identificării conducătorilor auto care încalcă regulile de circulație”, au explicat oamenii legii.

Sfaturi și recomandări pentru a petrece minivacanţa în siguranță

Polițiștii reamintesc participanților la trafic să își păstreze calmul, să adapteze viteza la condiţii de trafic şi de carosabil, să manifeste atenție sporită în trafic, să respecte regulile de circulație și semnalele polițiștilor rutieri.

În zonele aglomerate este recomandat să manifestaţi grijă pentru banii şi bunurile proprii, pentru a nu deveni ţinta hoţilor de buzunare.

”Nu purtaţi portmoneul în buzunarele exterioare ale vestimentaţiei, în sacoşă sau la vedere, ci în poşete, borsete sau în buzunarele interioare ale vestimentaţiei. În aglomeraţie, controlaţi-vă geanta sau portmoneul şi priviţi cu atenţie persoanele din jurul dumneavoastră. Dacă vă deplasaţi după lăsarea întunericului, evitaţi zonele izolate sau neiluminate şi purtarea ostentativă a bijuteriilor, pentru a nu deveni victimele tâlhăriilor.

Dacă părăsiţi locuinţele în această perioadă, asiguraţi-vă că aţi încuiat bine uşile şi ferestrele, iar dacă locuiţi la curte, manifestaţi atenţie şi la anexele gospodăreşti şi locurile unde adăpostiţi păsările şi animalele”, transmit polițiștii.

Exit mobile version