Acasă Eveniment Cătălin Cherecheș putea fi prins mai repede, dar polițiștii au fost induși...

Cătălin Cherecheș putea fi prins mai repede, dar polițiștii au fost induși în eroare

Cherecheș avea act de identitate italian pe numele lui și peste 3000 de euro cash când a fost prins
Cherecheș avea act de identitate italian pe numele lui și peste 3000 de euro cash când a fost prins

Magistrații germani au decis ca primarul fugar Cătălin Cherecheș să fie încarcerat la penitenciarul din Augsburg-Gablingen. Edilul condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare a opus rezistență când a fost prins de polițiștii bavarezi, fiind ușor rănit în timpul operațiunii. Primarul din Baia Marea putea fi capturat mai repede, dar anchetatorii au fost induși în eroare din cauza unor informații false, a declarat ministrul de Interne, Cătălin Predoiu.

Polițiștii români au cooperat cu cei din Germani și Ungaria pentru prinderea lui Cherecheș, după ce primarul din Baia Mare a reușit să iasă din țară prin Vama Petea folosind buletinul vărului său, dar „nu trebuia să ajungem în situația să alergăm după el prin Europa”, a spus Cătălin Predoiu.

Ministrul de interne a subliniat că polițiștii români au verificat mii de imagini de la punctele de trecere a frontierei, au stabilit identitatea taximetristului care l-a transportat pe Cherecheș, apoi au luat legătura cu polițiștii maghiari și au aflat locul de unde primarul condamnat a cumpărat cartele de telefon în Budapesta.

Predoiu a afirmat că polițiștii români au plecat în urmărirea lui Cherecheș „cu un handicap”, ajungând în capitala Ungariei cu două-trei ore în urma, dar fereastra de timp s-a micșorat.

Cherecheș a fost observat pe camerele de supravghere din zona Operei din Budapesta, potrivit reconstituirii făcute de anchetatori, notează Hotnews. De acolo, a cumpărat, vineri la prânz, cartele GSM, dar nu a reușit să le activeze.

Cum a reușit Cherecheș să ajungă din Ungaria în Germania

Un chelner l-a ajutat să închirieze o mașină pentru 1.400 de euro pe care a folosit-o să ajungă în Ulm, Germania.

După ce a ajuns în casa mătușii sale din Germania, a stat acuns o zi, în timp ce polițiștii români, maghiari și germani au reușit să pună cap la cap informațiile oferite de taximetriști, chelner și după obținerea imaginilor de pe camerele de supraveghere, fiind mai aproape de capturarea primarului liberal.

Cherecheș aflase că este dat în urmărire și există mandat european pe numele său. Mătușa lui a sunat luni după un taxi, afirmând că vrea să meargă într-o direcție anume, dar apelul s-a dovedit mai târziu o pistă falsă, sperând să inducă în eroare polițiștii.

A fost prins în Ausburg

Surse judiciare declarau pentru Hotnews că primarul din Baia Mare încerca să fugă din Germania marți seară. El se deplasa cu mașina, împreună cu o mătușă, circulând cu aproximativ 200 de kilometri la oră. Conform surselor citate, mașina era Mercedes Benz C Klasse AMG, cu număr de înmatriculare de Neu Ulm.

Ajunși la gara din Ausburg, Cherecheș a rămâs acuns în mașina mătușii, în timp ce femeia a încercat să cadă la înțelegere cu un taximetrist pentru un transport în Austria, dar fără succes. În acel moment polițiștii bavarezi au încojurat mașina și l-au somat să iasă din autovehicul și să se legitimeze. Cherecheș nu s-a conformat și a încercat să fugă.

Ttrupele speciale mobile SEK (Spezialeinsatzkommando) au acționat împeună cu polițiștii bavarezi pentru a-l captura pe Cherecheș, care a opus rezistență și s-a ales cu ușoare leziuni tratate ulterior.

La o oră după ce a fost dus la secție pentru procedurile standard, Poliția Română a fost informată despre prinderea primarului fugar.

La momentul prinderii, Cătălin Cherecheș avea următoarele sume de bani asupra sa: 3.265 de euro, aprox. 150 de euro în forinți și aproximativ 320 de euro echivalent în lei.

Prima reacție a Procuraturii din München despre fugarul Cătălin Cherecheș

Cătălin Cherecheş a fost prezentat, miercuri, magistraţilor, care au decis încarcerarea imediată, fiind transportat la penitenciarul din Augsburg-Gablingen. Autorităţile din Germania aveau informaţii, încă din 27 decembrie, că Cherecheş s-ar afla în zona München. Procuratura Genarală din München a explicat că prinderea lui Cherecheș a fost posibilă după ce i-a fost localizat telefonul.

Exit mobile version