Acasă Eveniment Beat turtă, un craiovean a intrat cu mașina în alt autoturism

Beat turtă, un craiovean a intrat cu mașina în alt autoturism

Șofer depistat sub influența alcoolului pe o stradă din Târgu Jiu
Șofer depistat sub influența alcoolului pe o stradă din Târgu Jiu

Un bărbat de 56 de ani din Craiova a produs un accident rutier pe 28 noiembrie după ce s-a urcat la volan beat turtă. Bărbatul nici măcar nu avea permis de conducere.

„La data de 28 noiembrie a.c., poliţişti din cadrul Secţiei nr.2 Poliție Rurală Breasta au reţinut, pentru 24 de ore, un bărbat de 56 de ani, din municipiul Craiova, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere”, a transmis Poliția într-un comunicat.

Bărbatul conducea autoturismul din direcția Breasta către Craiova, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare și a pătruns pe contrasens unde a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 44 de ani, din comuna Breasta. Niciunul dintre șoferi nu a fost rănit. În urma accidentului au rezultat doar pagube materiale.

Alcoolemie de 3,33 g/l alcool pur

Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul bărbatului din comuna Breasta și rezultat pozitiv, respectiv 1.24 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul bărbatului din municipiul Craiova.

Ulterior, în urma analizării mostrelor biologice prelevate, s-a stabilit că acesta avea o alcoolemie de nu mai puțin de 3,33 g/l alcool pur în sânge.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că acesta are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În urma probatoriului administrat, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, politiștii l-au reţinut pe bărbat, pentru 24 de ore.

În cursul zilei de 29 noiembrie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Craiova a dispus arestarea preventivă a bărbatului, pentru 30 de zile.

Citește și: Infernul cozilor kilometrice de la granița cu Bulgaria

Exit mobile version