Acasă Eveniment Reținut din nou: „Prințul Clisurii” acuzat că a racolat o fată de...

Reținut din nou: „Prințul Clisurii” acuzat că a racolat o fată de 14 ani cu dizabilități pentru petrecerile sale

„Prințul Clisurii“, fostul primar acuzat de proxenetism
„Prințul Clisurii“, fostul primar acuzat de proxenetism

Omer Radovancovici, cunoscut și sub numele de „Prințul Clisurii”, a fost reținut din nou de procurorii DIICOT Caraș-Severin.

De această dată, individul este suspectat că ar fi recrutat o fată de 14 ani, care a participat la evenimente inadecvate desfășurate într-o cabană deținută de acesta.

Radovancovici a fost anterior arestat preventiv luna trecută, fiind acuzat de opt infracțiuni, printre care trafic de minori și proxenetism, însă a fost eliberat în câteva zile după ce Curtea de Apel Timișoara a admis apelul său.

Omer Radovancovici a fost readus în arestul Poliției din Reșița în mai puțin de două luni. Joi, procurorii DIICOT au percheziționat locuința sa și au efectuat verificări la mai multe instituții publice, inclusiv la Primăria Pojejena, unde soția sa ocupă funcția de primar.

Minora ar fi asistat la petreceri cu conotații sexuale

Conform anchetatorilor, Radovancovici ar fi recrutat o minoră de 14 ani cu dizabilități psihice, care ar fi fost martoră la petrecerile sale organizate după partidele de vânătoare. Timp de cinci luni, fata ar fi fost ținută în cabana fostului primar, unde ar fi asistat la petreceri cu conotații sexuale. Anchetele indică faptul că minoră ar fi fost și exploatată sexual, fiind supusă și la violențe fizice și amenințări pentru a o împiedica să părăsească locația.

Sursele susțin că o anchetă socială a fost efectuată asupra familiei fetei, potrivit stirileprotv.ro. Soția suspectului ar fi întocmit un raport pentru a-l proteja pe Omer Radovancovici.

Cu o lună în urmă, Radovancovici a fost suspectat de abuz sexual asupra unei fetițe de 11 ani, cu complicitatea mamei și verișoarei acesteia. Desi a fost arestat pentru 30 de zile, a fost eliberat fără nicio măsură de control după ce a făcut apel la decizia Curții de Apel Timișoara.

Omer Radovancovici și-a construit avere înainte de anii 2000, în timpul embargoului asupra fostei Iugoslavii, transportând și comercializând motorină la suprapreț. În 2004, a devenit primar al comunei Pojejena, iar în 2013 a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru trafic de țigări. Cunoscut sub numele de „Prințul Clisurii”, el controla întreaga zonă din jurul Dunării, inclusiv mai mulți polițiști de frontieră condamnați în același dosar. În 2013, a pierdut mandatul de primar, fiind înlocuit de soția sa.

A amenințat din închisoare contracandidatul soției

La alegerile parțiale pentru funcția de primar la Pojejena, din 2013, el era închis în Penitenciarul din Timișoara. Presa scria, la acea vreme, că de după gratii, el își sprijinea soția, Mira Radovancovici, care candida din partea USL, în campania electorală. Acuzațiile au venit din partea Valeriei Schelean, liderul PDL Caraş-Severin la acea vremea.

Alte acuzații au venit din partea lui Marian Balos, unul dintre cei care l-au susţinut pe contracandidatul din partea PDL, Miladin Simionovici. Balos ar fi fost sunat din închisoare de Omer, care l-ar fi ameninţat să renunţe la campania pentru candidatul PDL.

Poliţiştii au declarat la acea vremea că nu s-a depus plângere. „Incidentul a fost semnalat înaintea debutului campaniei electorale, dar cei implicaţi au declarat că nu vor să depună plângere“, a spus agentul principal Ancuţa Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

Citește și: În Vama Sculeni șpaga era de 600 de euro pentru un autocar. Banii se împărţeau la toaletă

Exit mobile version