Acasă Local Dolj Bărbat de 83 de ani, ţinut în arest după violarea unei fetiţe...

Bărbat de 83 de ani, ţinut în arest după violarea unei fetiţe de 7 ani

Instanţele de judecată au dispus menţinerea arestului preventiv faţă de un bărbat de 83 de ani, din Craiova, deferit justiţiei pentru comiterea infracţiunii de viol. Potrivit anchetatorilor, bărbatul a agresat sexual o copilă de 7 ani. Agresiunile au avut loc în iulie, la domiciliul bărbatului din Craiova, dar şi într-un imobil din comuna Gighera.

Procurorii au stabilit că, în aprilie 2023, mama victimei a plătit un avans de 3.000 de euro pentru cumpărarea unui imobil din comuna Gighera, proprietatea bărbatului de 83 de ani, care locuia la Craiova. Cu acestă ocazie, femeia şi cei doi copii ai săi l-au cunoscut pe inculpat şi au început să îl numească ”tataie”.

Pe 14 iulie, femeia a plecat cu maşina la Craiova, însoţită de cei doi copii. Au stat o zi în locuinţa inculpatului, după care au mers împreună în comuna Gighera. Bărbatul a stat în Gighera până pe 17 iulie. Anchetatorii au precizat că, în aceste împrejurări, fetiţa de 7 ani a fost agresată sexual de bărbatul de 83 de ani.

„Pe timpul cât inculpatul s-a aflat singur în cele două imobile, în zilele de 13.07.2023, 14.07.2023 si 15.07.2023, prin constrangere, respectiv profitând de imposibilitatea exercitării unei apărări efective sau de a-şi exprima voinţa, a agresat-o sexual pe persoana vătămată, în varsta de 7 ani, în patru împrejurări diferite. A luat-o pe aceasta în brate, i-a pus mâna pe picior, a sărutat-o pe buze, respectiv i-a introdus degetele în vagin, acte de penetrare ce au avut drept consecinţă producerea unor leziuni traumatice (…), conform înscrisurilor medicale întocmite”, au susţinut anchetatorii.

În arest după violarea unei fetiţe de 7 ani

Pe 17 iulie, poliţiştii au fost sesizaţi de femeie despre faptul că fiica sa a fost agresată sexual de bărbatul de 83 de ani.
În urma probatoriului administrat, pe 19 iulie, inculpatul a fost reţinut pentru 24 de ore. O zi mai târziu, bărbatul a fost arestat preventiv pentru comiterea infracţiunii de viol, în formă continuată. Mandatul de arestare a fost emis de Judecătoria Segarcea.
Pe 2 noiembrie, Judecătoria Segarea a respins o cererea de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu, formulată de avocatul inculpatului. Instanţa a dispus menţinerea măsurii arestării preventive faţă de bărbatul de 83 de ani. Hotărârea instanţei a fost contestată de inculpat la Tribunalul Dolj. Pe 7 noiembrie, judecătorii au respins ca nefondată acţiunea inculpatului.

Judecat pentru comiterea infracţiunii de viol

Între timp, în august, bărbatul a fost deferit justiţiei pentru comiterea infracţiunii de viol. Procurorii au mai precizat că inculpatul nu a recunoscut comiterea faptei.
„Inculpatul a avut o atitudine nesinceră, nerecunoscând fapta reţinută în sarcina sa, făcând declaraţii şi furnizând organelor de urmarire penală o altă versiune a împrejurărilor, ce nu pot fi însa reţinute în raport de celelalte mijloace materiale de probă administrate în cauză”, au mai susţinut anchetatorii.
Acest dosar a fost înregistrat pe rolul Judecătorie Segarcea. Pe 5 octombrie, judecătorul de cameră preliminară a constatat legalitatea rechizitoriului şi a dispus începerea judecăţii. Hotărârea Judecătoriei Segarcea a fost contestată de inculpat la Tribunalul Dolj.

Citeşte şi: Şi condamnat pentru camătă şi cu averea confiscată

Exit mobile version