Acasă Eveniment Directorul adjunct al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, reținut

Directorul adjunct al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, reținut

Directorul general al Administrația Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB), Cristian Plută, a luat mită 20.000 de euro pentru a ajuta un alt inculpat să devină director al Spitalului Colentina
Directorul general al Administrația Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB), Cristian Plută, a luat mită 20.000 de euro pentru a ajuta un alt inculpat să devină director al Spitalului Colentina

Directorul adjunct al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) a fost reţinut de DNA. Cristian Plută este acuzat că ar fi primit 20.000 de euro mită de la managerul Spitalului Colentina.

Au mai fost reţinuţi managerul Spitalului Colentina, George Mirel Cristescu, un reprezentant al SC Palex Construcţii Instalaţii, Alexandru-Paul Dumitru, şi Silviu Stăncilă. O altă persoană implicată în dosar, Cristian Ion, ar fi fost plasată sub control judiciar.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție. Faptele au fost comise în perioada aprilie – august 2023. Este vorba de încheierea unor contracte de achiziție publică și cu numirea unor persoane în funcții de conducere a unor unități spitalicești de pe raza municipiului București.

Ieri, s-au efectuat percheziții domiciliare în opt locații, situate pe raza municipiului București și a județului Ilfov. Una a fost la sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

Cristian Plută este acuzat de DNA că ar fi primit 20.000 de euro mită de la managerul Spitalului Colentina, George Mirel Cristescu, în schimbul intervenţiei la Primărie pentru numirea acestuia în funcţie, au precizat surse judiciare, pentru Agerpres.

5% din valoarea unor contracte

Sursele judiciare mai arătau că director adjunct al ASSMB ar fi acceptat 5% din valoarea unor contracte pentru a favoriza anumite firme să câştige licitaţii organizate de instituţie.

În luna aprilie, Cristian Plută ar fi acceptat de la Alexandru-Paul Dumitru, reprezentant al SC Palex Construcţii Instalaţii, în mod direct, dar şi prin intermediul lui Silviu Stăncilă, promisiunea unei sume de bani corespunzătoare procentului de 5% din valoarea facturilor plătite de Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, în baza acordului-cadru încheiat la data de 4 aprilie între ASSMB şi asocierea Alpha Max Build – Avision Strategy Consulting, având ca obiect „Execuţie lucrări de reparaţii, reabilităţi şi modernizări la unităţile sanitare şi imobilele aflate în administrarea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Mediale Bucureşti”, în scopul plăţii facturilor la timp şi încheierii de contracte subsecvente.

În perioada 28 august – 3 septembrie, el ar fi primit de la Alexandru-Paul Dumitru, prin intermediul lui Silviu Stăncilă, 306.439,17 lei, reprezentând 5% din suma totală a facturilor emise în luna august de SC Alpha Max Build – 6.128.783,45 lei.

Citește și: (VIDEO) Șase bărbaţi, reţinuţi după bătaia dintr-un bar din Craiova

Exit mobile version