Acasă Eveniment Turcia: Trei morți după prăbușirea unui elicopter de stins incendii

Turcia: Trei morți după prăbușirea unui elicopter de stins incendii

Echipele subacvatice caută într-un lac un elicopter care s-a prăbușit în weekend în timp ce lupta împotriva unui incendiu în vestul Turciei
Echipele subacvatice caută într-un lac un elicopter care s-a prăbușit în weekend în timp ce lupta împotriva unui incendiu în vestul Turciei

Echipele subacvatice caută într-un lac un elicopter care s-a prăbușit în weekend în timp ce lupta împotriva unui incendiu în vestul Turciei.

Patru membri ai echipajului se aflau la bordul aeronavei de stingere a incendiilor. Elicopterul a căzut în apele barajului Tahtali în timp ce se lupta cu un incendiu în districtul Menderes din Izmir.

Un pilot, din Kârgâzstan, a înotat în siguranță în urma accidentului de sâmbătă seara, a informat luni presa de stat. Alți trei membri ai echipajului – un turc și doi membri kârgâzi – rămân nedescoperiți.

Căutările au fost reluate luni după eforturile eșuate de duminică, a declarat agenția de presă de stat Anadolu.

Continuă căutările echipajului

Elicopterul echipat cu viziune pe timp de noapte, care colecta apă s-a prăbușit. Aeronava este blocată în noroi la 12 metri sub apă.
„Aflăm cu tristeţe că membrii echipajului elicopterului nostru, căzut într-un lac în timp ce lupta împotriva unui incendiu de pădure şi-au pierdut viaţa”, a anunţat duminică viceprimarul Menderes, Erkan Ozkan

„Scafandri de la serviciile de salvare au reperat fragmente ale aparatului, însă vizibilitatea este foarte scăzută şi nu pot vedea clar deocamdată”, declara la televiziune ministrul Agriculturii şi Pădurilor Ibrahim Yumakli.

Imagini difuzate de televiziuni duminică surprindeau ambarcaţiuni care recuperau fragmente din epavă şi căutau cadavrele.
Incendiul a fost stins duminică. Incendiile de vară sunt frecvente în Turcia. Aici vegetația uscată, temperatura și vântul puternic creează condiții pentru incendii devastatoare.
Turcia, unde au avut loc în 2021 incendii de pădure, şi-a sporit resursele în acest domeniu în ultimii doi ani. Autoritățile ayu recurs la avioane şi elicoptere noi şi angajând personal.

Citește și: Reținut după ce a accidentat un tânăr, a condus băut și fără permis

Exit mobile version