Acasă Eveniment Un copil de șapte ani a murit după ce s-a jucat într-o...

Un copil de șapte ani a murit după ce s-a jucat într-o grămadă de pudră de calcar

Un copil de șapte ani a murit după ce s-a jucat într-o grămadă de pudră de calcar
Un copil de șapte ani a murit după ce s-a jucat într-o grămadă de pudră de calcar

Un copil de doar șapte ani, din Brazilia, a murit la câteva minute după ce s-a jucat într-o grămadă de praf de calcar.

Arthur Emanuel Bitencourt a murit la doar câteva minute după ce fotografia în care apare a fost făcută pe 3 august, scrie News.com.au.

În imaginea tragică, el este văzut zâmbind către camera în timp ce se juca într-o grămadă de pulbere de calcar.

Arthur a fost dus de urgență la spital, unde s-a constatat că a inhalat particule de praf toxic. El a fost declarat mort la sosire.

Familia cu inima frântă a tânărului a împărtășit imaginea ca un avertisment pentru alții cu privire la pericolele pulberii de calcar.

Romaldo Bitencourt, unchiul lui Arthur, a împărtășit fotografia tragică pe Facebook. „Amintirile pe care le voi avea despre tine, dragul meu copil, vor fi întotdeauna cele mai bune”.

Arthur a sărit în materialul otrăvitor din apropierea proprietății familiei sale din Ipiranga, Parana, în sudul Braziliei.

Familia lui a susținut că nu cunoaștea pericolele pe care le prezintă pulberea.

Familia și prietenii, mesaje de despărțire

„Mulțumim lui Dumnezeu pentru că l-a adus pe Arthur în viața noastră, o comoară care a rămas cu noi șapte ani, o lună și zece zile”, a spus unchiul său într-o postare separată.

„Viața este ca un tren în mișcare, dar dragul și iubitul nostru fiu, frate, nepot, văr, a coborât încă la începutul călătoriei.”

Omagiile au venit pentru copilul de șapte ani după moartea lui tristă. Un prieten al mamei lui Arthur a spus: „Fie ca Dumnezeu să mângâie inima întregii familii chiar acum. Vei fi pentru totdeauna în inimile noastre Arthur!”

„Ieri a fost o zi de mare bucurie, care va rămâne veșnic marcată în inima lui Luiz. Astăzi Dumnezeu te-a dorit aproape de el!” a scris ea, alături de o imagine a copilului bucurându-se de o petrecere de naștere.

Pulberea de calcar este toxică

Pulberea de calcar este adesea folosită în construcții pentru a fabrica materiale, inclusiv cărămizi, ciment și beton.

De asemenea, poate fi folosită de fermieri pentru a-și trata solul și pentru a crește randamentul culturilor. Pe fundalul fotografiei cu Arthur jucându-se în praf se vedea un tractor mare.

Standardele de siguranță impun ca pulberea de calcar să fie manipulată numai de lucrătorii care poartă mănuși, ochelari și îmbrăcăminte de protecție.
Inhalarea prafului toxic poate cauza probleme pulmonare grave, în timp ce expunerea poate provoca, de asemenea, iritarea pielii și leziuni oculare. S-a demonstrat că expunerea prelungită la pudra de calcar duce la cancer.

Simptomele expunerii nocive la praf includ scăderea funcției pulmonare, dispnee și tuse persistentă.

Arthur a fost îngropat a doua zi după ce s-a aruncat în mormanul de pulbere. Poliția a deschis o anchetă cu privire la moartea acestuia, potrivit publicației locale Jornal Razao .

Citește și:

Exit mobile version