Acasă Eveniment Incendiu la un centru de recuperare pentru copii, în Bucureşti

Incendiu la un centru de recuperare pentru copii, în Bucureşti

Incendiu la un centru de recuperare pentru copii, în Bucureşti
Incendiu la un centru de recuperare pentru copii, în Bucureşti

Incendiu la un centru de recuperare pentru copii, în Bucureşti. S-a dat alarma marți-noapte la Centrul de Recuperare pentru Copii Dr. Nicolae Robănescu, după ce un transformator aflat în curtea unității medicale a luat foc. Apoi a aprins și două mașini din apropiere.

Peste 100 de pacienți și cei care-i însoțeau – părinți ori bunici – au fost evacuați de urgență. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Cel mai probabil, cauza incendiului ar fi canicula. Aceasta a încins peste măsură cablurile, cred cei din conducerea unității medicale. Tot ei spun că transformatorul era nou, conform stirileprotv.ro.

Cazați peste noapte la Spitalul pentru copii „Marie Curie”, din apropiere, pacienții ar urma să revină miercuri în saloanele lor.

Transformatorul a explodat și a fost cuprins de flăcări uriașe

Alarma s-a dat în jurul orei 22.00. Atunci, transformatorul a explodat și a fost cuprins de flăcări uriașe. Cei aflați în zonă au încercat să stingă incendiul înainte să ajungă pompierii.

În acest timp, medici și asistente, o parte veniți de acasă, încercau, la rândul lor, să stingă flăcările. În timp ce alții se ocupau de evacuarea celor 110 pacienți, cu vârste de la 4 luni la 17 ani – dar și a însoțitorilor.

Dr. Andrada Mirea, directorul medical al Centrului de Recuperare pentru Copii Dr. Nicolae Robănescu, a declarat: ”S-au organizat cu extinctoarele, numai că flăcările erau… Practic în maxim 5-7 minute toți pacienții erau aici în stradă. A fost un apel din partea inginerului nostru de pe tehnic, a sunat la Enel și aceștia au confirmat că a picat o fază. Că sunt probleme pe străzi din cauza căldurii. Se încing cablurile, se încing transformatoarele.”

Cei evacuați au ajuns la spitalul Marie Curie

Cei evacuați au ajuns la spitalul Marie Curie, aflat chiar lângă centrul în care s-a petrecut explozia.

”Toți au fost preluați de către spital, acum sunt cazați și sunt în siguranță. Toată lumea e calmă. Copiii mari s-au speriat, dar acum au înțeles și totul e ok”, a declarat Dr. Denis Ștefănescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului „M.S. Curie”.

Zona – împânzită de pompieri, polițiști și jandarmi – a fost blocată aproape 2 ore.

Salvatorii au intervenit cu 15 autospeciale pentru stingerea incendiului. Oamenii spun că misiunea a fost îngreunată de lipsa hidranților din zonă. Autoritățile au promis că pacientii se vor putea întoarce în saloanele lor miercuri dimineață.

În urma incendiului au fost afectate două autoturisme, transformatorul şi izolaţia de pe faţada clădirii unităţii medicale, informează ISU Bucureşti-Ilfov.

Citeşte şi: Incendiu la subsolul unei pensiuni din Eforie Sud

Exit mobile version