Acasă Local Dolj Doi traficanţi de cocaină, în arest la domiciliu

Doi traficanţi de cocaină, în arest la domiciliu

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au dispus plasarea în arest la domiciliu a doi bărbaţi de 30 şi 38 de ani, primul din Băileşti şi al doilea din comuna Afumaţi, acuzaţi de trafic de droguri de mare risc. Cei doi doljeni au fost arestaţi preventiv în octombrie 2022.

Oamenii legii au explicat că percheziţiile au fost făcute în Băileşti şi în comuna Afumaţi, pe 20 octombrie 2022.
„În cauză s-a reținut faptul că inculpații au procurat în vederea comercializării droguri de mare risc (cocaină). La data de 20.10.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, au efectuat un număr de trei de percheziții domiciliare, cu ocazia cărora au identificat și ridicat cantitatea de aproximativ 250 de grame de cocaină”, au precizat procurorii DIICOT.

În aceeaşi zi, cei doi suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pentru trafic de droguri de mare risc. Pe 21 octombrie, inculpaţii au fost arestaţi preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Mandatele de arestare au fost emise de Tribunalul Dolj.

Doi traficanţi de cocaină, arestaţi la domiciliu

Din octombrie 2022, mandatele de arestare au fost prelungite de instanţă în fircare lună. Pe 10 iulie, avocaţii inculpaţilor au cerut şi obţinut plasarea acestoa în arest la domiciliu. Hotărârea Tribunalului Dolj nu a fost contestată de inculpaţi sau procurori, aşa că cei doi doljeni au fost plasaţi în arest la domiciliu.

Între timp, în ianuarie, cei doi inculpaţi au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT. În rechizitoriul întocmit, anchetatorii au explicat că unul dintre inculpaţi a vândut cinci grame de cocaină cu 2.500 de lei unui investigator sub acoperire. Alte 30 de grame de cocaină le-a vândut celuilalt inculpat din dosar, cu 7.000 de lei.

În rechizitoriu se mai arată că, atunci când a aflat că este căutat de oamenii legii, bărbatul care se ocupa cu vânzarea drogurilor s-a speriat și și-a închis telefonul. Ulterior, a decis să colaboreze şi a predat 183,91 grame de cocaină.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 22 septembrie.

Citeşte şi: Danezul care a rupt bariera de la Porțile de Fier II, condamnat cu executare

Exit mobile version