Acasă Local Dolj Un inspector ITM şi un pompier, judecaţi pentru fapte de corupţie

Un inspector ITM şi un pompier, judecaţi pentru fapte de corupţie

Procurorii DNA au anunţat trimiterea în judecată a cinci inculpaţi suspectaţi de luare şi dare de mită, respectiv flas în înscrisuri. Printre inculpaţi se numără un pompier din cadrul ISU Dolj şi un inspector de la ITM Dolj. Anchetatorii susţin că pompierul, administrator împuternicit la o firmă, ar fi mituit inspectorul ITM cu un panou solar pentru a scăpa de sancţiuni.

Potrivit procurorilor militari din cadrul DNA, infracţiunile ar fi fost comise în cursul anului 2019.

„În cursul lunii august 2019, în contextul unui control tematic, inculpatul Lungu Viorel, în calitate de inspector în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Dolj, ar fi identificat pe șantierul unei societăți comerciale un cetățean din Republica Moldova ce desfășura activități lucrative în cadrul societății, fără a avea un contract de muncă.
Ulterior, inculpatul Lungu Viorel ar fi pretins și, la data de 21 august 2019, ar fi primit de la inculpatul plt. maj. Gîrgel Daniel-Alin, subofițer în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Oltenia” al județului Dolj și administrator împuternicit al societății comerciale unde se efectuase anterior controlul, un panou solar pentru prepararea apei calde menajere, acesta din urmă asigurându-i totodată și montajul”, au explicat anchetatorii.

În schimbul panoului solar, inspectorul ar fi trebuit să nu aplice sancțiunile prevăzute de lege.

De la mită la fals în înscrisuri

Procurorii militari mai spun că, mai departe, pompierul ar fi întocmit acte false pentru cetăţeanul moldovean. A fost ajutat de alte trei persoane, inculpate în acest dosar.

„În baza aceleiași rezoluții infracționale, inculpatul plt. maj. Gîrgel Daniel-Alin, beneficiind de ajutorul celorlalți trei inculpați persoane fizice, ar fi întocmit în fals un înscris sub semnătură privată, pe care l-ar fi prezentat comisiei constituită la nivelul Serviciului pentru Imigrări a județului Dolj şi Inspectoratului Teritorial de Muncă Dolj, ca document justificativ a prezenței și desfășurării unor activități lucrative a cetățeanului Republicii Moldova pe șantierul organizat de societatea comercială”, se arată în comunicatul DNA

Acest dosar a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, urmând să intre în procedură de cameră preliminară.

Exit mobile version