Acasă Eveniment (VIDEO) Mexic: 45 de saci cu resturi umane, găsiți într-un defileu

(VIDEO) Mexic: 45 de saci cu resturi umane, găsiți într-un defileu

Autoritățile din nordul Mexicului au găsit 45 de saci care conțineau rămășițe umane într-un defileu de la periferia orașului Guadalajara. Acum se încearcă să se stabilească câte cadavre se află în saci, potrivit www.cbsnews.com.

„Au fost extraşi 45 de saci care conţin resturi umane corespunzând unor bărbaţi şi femei”, a declarat într-un biroul procurorului statului. Procuratura a continuat să adune dovezi.

Descoperirea a fost făcută într-o prăpăstie de 40 de metri din apropierea comunei Zapopan, de la periferia oraşului Guadalajara.

Autorităţile demaraseră o operaţiune pentru a găsi două femei şi cinci bărbaţi, în vârstă de aproximativ 30 de ani. Aceștia au fost daţi dispăruţi din 20 mai.

Rapoartele de căutare a persoanelor dispărute au fost depuse separat şi în zile diferite. Autorităţile au constatat că toţi lucrau într-un call center.

În ultimii ani, resturi umane au fost găsite în saci sau în morminte clandestine în diferite zone ale statului Jalisco.

În 2021, la Tonala au fost descoperiţi aproximativ 70 de saci care conţineau resturile umane a unsprezece persoane.

Mexicul a înregistrat peste 340.000 de crime şi aproximativ 100.000 de dispariţii, atribuite în principal organizaţiilor criminale. În decembrie 2006 a început o vastă şi controversată operaţiune militară menită să lupte împotriva traficului de droguri.

Locul în care lucrau aceşti tineri se află în aceeaşi zonă cu locul unde au fost găsite resturile umane.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, call center-ul ar fi implicat în activităţi ilegale. O ipoteză însă respinsă de rudele celor dispăruţi, care au acuzat autorităţile că au incriminat victimele.

Citește și: Un bărbat și-a dat foc la marginea unei păduri

Exit mobile version