Acasă Local Dolj (EXCLUSIV) Gheorghe Dincă, condamnat definitiv la 30 de ani de închisoare

(EXCLUSIV) Gheorghe Dincă, condamnat definitiv la 30 de ani de închisoare

Curtea de Apel Craiova a dat, astăzi, o sentinţă definitivă în dosarul în care Ghorghe Dincă, de 70 de ani, din Caracal, a fost acuzat de uciderea a două adolescente. Instanţa a menţinut pedeapsa de 30 de ani de închisoare stabilită de Tribunalul Olt, în septembrie 2022. Al doilea inculpat din dosar, considerat complicele lui Dincă, a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru viol. Iniţial, la Tribunalul Olt, fusese condamnat la 7 ani de închisoare.

Procurorii DIICOT au susţinut că, pe 14 aprilie 2019, în jurul orelor 11:30, inculpatul a luat la ocazie o tânără de 18 ani, pe Luiza Melencu.

„Ulterior, inculpatul  a transportat victima cu autoturismul, la locuința sa din municipiul Caracal, judeţul Olt, prin răpire, contrar voinței victimei, care s-a opus și a strigat după ajutor, aceasta fiind în imposibilitate să coboare din autoturism întrucât fusese legată de banchetă, iar portierele și geamurile nu puteau fi deschise din interior ca urmare a modificărilor aduse de inculpat”, au susţinut anchetatorii.

Mai departe, inculpatul ar fi sechetrat victima şi ar fi întreținut în mod repetat, mai multe raporturi sexuale cu acesta. Pe 17 aprilie, victima a fost ucisă.

Tânără de 15 ani, a doua victimă a bărbatului

Anchetatorii au stabilit că inculpatul a procedat în acelaşi fel în cazul unei alte tinere. Este vorba de Alexandra Măceșanu, de 15 ani, din Dobrosloveni, județul Olt.

„La data de 24.07.2019, în jurul orelor 10:00-10:15, în timp ce se afla pe raza comunei Dobrosloveni, judeţul Olt, inculpatul a observat-o pe victima M.M.A., în vârstă de 15 ani, și prin inducere în eroare, iar ulterior prin răpire și constrângere, manifestată prin violență fizică și verbală, a recrutat-o, folosind un pretext fals, în sensul că s-a oferit să o transporte cu mașina proprie, “la ocazie”, spre liceul Mihai Viteazul”, au explicat anchetatorii.

După ce le-a ucis pe cele două tinere, bărbatul le-a ars cadavrele într-un butoi metalic pe care îl deținea în curtea locuinței, au mai stabilit procurorii.

Gheorghe Dincă, condamnat definitiv la 30 de ani de închisoare

În septembrie 2022, inculpatul a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru faptele comise. Sentinţa a fost dată de Tribunalul Olt.

Este pedeapsa maximă pe care o poate primi, conform legii, o persoană în vârstă de peste 65 de ani. Un al doilea inculpat din acest dosar, un presupus complice al inculpatului, a fost condamnat la şapte ani de închisoare. Sentinşa a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

Astăzi, instanţa a dat o sentinţă definitivă în acest dosar. Judecătorii au menţinut pedeapsa maximă, de 30 de închisoare, pentru Gheorghe Dincă. Celălalt inculpat a fost condamnat la 12 ani de închisoare.

Exit mobile version