Acasă Eveniment Atac masiv cu drone rusești la Kiev, de ziua orașului

Atac masiv cu drone rusești la Kiev, de ziua orașului

Un bărbat a murit la Kiev după un atac „masiv” cu drone ruseşti, din cauza căderii de resturi ale acestor dispozitive asupra capitalei, a anunţat duminică primarul capitalei Ucrainei, Vitali Kliciko, notează Hotnews.

„În districtul Solomianskii al capitalei, din cauza căderii de resturi de drone în apropierea unei benzinării, o femeie de 35 de ani a fost internată în spital, iar un bărbat de 41 de ani a murit”, a scris Kliciko pe Telegram.

El explicase mai devreme că apărarea aeriană a Kievului a doborât ”peste 20 de drone” care se îndreptau spre oraş. Primarul a descris noul atac drept „masiv” şi a îndemnat populaţia să rămână la adăpost, avertizând împotriva noilor valuri de drone care lovesc Kievul ”din mai multe direcţii deodată”. De asemenea, un incendiu a izbucnit la sediul unei companii din districtul Holosiivskii, a adăugat el.

Kliciko raportase la scurt timp după ora locală 02.00 (sâmbătă, 23.00 GMT) despre primele explozii, adăugând că acestea continuă. Capitala ucraineană a fost vizată în mod regulat în luna mai. Şeful administraţiei civile şi militare locale, Serhii Popko, a numărat vineri „13 atacuri nocturne” de la începutul lunii.

Citeşte şi Dezastrul continuă la sesiunea de admitere în școlile de agenți de poliție

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version