Acasă Eveniment Anunțul Guvernului despre greva din educație, cu o zi înaintea începerii înscrierilor...

Anunțul Guvernului despre greva din educație, cu o zi înaintea începerii înscrierilor la BAC

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunțat că a fost „pregătită” Ordonanța care „va asigura majorări ale veniturilor pentru personalul didactic, auxiliar și nedidactic”. Este vorba, de fapt, despre aceeași ofertă făcută și până acum și respinsă vehement de către cadrele didactice – o primă de 2.500 de lei pentru „cariera didactică” și 1.000 de lei pentru personalul nedidactic, transmite Hotnews

Acestea sunt principalele declaraţii ale purtătorului de cuvânt al Guvernului:

Guvernul a pregătit OUG care va asigura majorări ale veniturilor pentru personalul didactic, auxiliar și nedidactic, în contextul discuțiilor purtate cu reprezentanții sindicatelor. Este vorba de un efort bugetar de peste 700 de milioane de lei

Toți angajații din învățământ vor primi bani în mod diferențiat. 2.500 de lei primă de carieră didactică sau primă de compensare până la noua grilă de salarizare pentru personalul didactic, în două tranșe, în iunie și octombrie. Suma de 1.000 de lei este prevăzută pentru personalul nedidactic.

Este un nou pas că Guvernul tratează cu mare seriozitate nevoile reale din educație. De luni, ministrul Muncii începe dialogul cu sindicatele din educație pentru noile grile din viitoarea lege a educației.

Peste 150.000 de cadre didactice sunt în grevă generală, de luni

Peste 10.000 de cadre didactice au protestat în centrul Capitalei, inițial în Piața Victoriei, de unde au mers în marș până la Parlament, în cea de a patra zi a grevei generale. Și vineri câteva mii de profesori au protestat în stradă, în fața sediilor prefecturilor, la Craiova, Sibiu, Suceava, Timișoara, Iași, Hunedoara. Pentru luni sunt programate astfel de proteste și în alte orașe, precum Galați și Brăila, a spus liderul Federației Sindicatelor din Educație.

Sâmbătă, cu două zile înainte de începerea înscrierilor la examenul Bacalaureat 2023, sindicatele din educație au avertizat Guvernul că, cu cât va prelungi „această stare de tensiune și așa-zisele negocieri, cu atât mai radicală” va fi mișcarea de protest.

Citeşte şi Românii au ales Bulgaria şi Grecia pentru vacanța din această vară

Exit mobile version