Acasă Eveniment Nou atac în Serbia soldat cu 8 morți și 13 răniți

Nou atac în Serbia soldat cu 8 morți și 13 răniți

Un atac armat a avut loc, aseară, în orașul Mladenovac

Un nou atac a avut loc aseară în Serbia, în urma căruia 8 oameni au murit și alți 13 ssunt răniți, potrivit abc7.com.

Un atac armat a avut loc, aseară, în orașul Mladenovac, situat la aproximativ 50 de kilometri sud de Belgrad. Un bărbat a tras dintr-o mașină cu o armă automată și a ucis 8 persoane și a rănit alte 13. Este al doilea astfel de asasinat în masă în Serbia în două zile, a raportat televiziunea de stat.

Poliția căuta un suspect în vârstă de 21 de ani care a fugit după atac, se arată în raportul poliției.

Atacul a avut loc la o zi după ce un băiat de 13 ani a folosit armele tatălui său într-o școală din Belgrad. El a ucis opt dintre colegii săi și un gardian al școlii.

Serbia, o națiune balcanică neobișnuită cu crimele în masă, este în șoc. Deși Serbia este plină de arme rămase din războaiele din anii 1990, atacurile în masă sunt extrem de rare.

Tragedii în lanț

Atacul de miercuri a fost primul din istoria modernă a țării. Ultimul a fost în 2013, când un veteran de război a ucis 13 persoane într-un sat din centrul țării.

Joi devreme, elevii sârbi, mulți îmbrăcați în negru și purtând flori, au umplut străzile din jurul școlii din centrul Belgradului. Ei au adus un omagiu tăcut colegilor uciși cu o zi mai devreme. Mii de oameni s-au aliniat pentru a depune flori, a aprinde lumânări și a lăsa jucării pentru a comemora cele nouă persoane ucise.

Tragedia a stârnit și o dezbatere despre starea generală a națiunii după decenii de crize și conflicte ale căror consecințe au creat o stare de insecuritate și instabilitate permanentă.

Citește și: Nou atac într-o şcoală din Belgrad. O fată de 15 ani a înjunghiat o elevă şi o profesoară

Exit mobile version