Acasă Eveniment Afacerist român stabilit în Canada, ucis în stradă într-o suburbie din Montreal

Afacerist român stabilit în Canada, ucis în stradă într-o suburbie din Montreal

Tinel Timu, afacerist român stabilit în Canada

Tinel Timu, afacerist român stabilit în Canada, a fost ucis cuu focuri de armă în stradă într-o suburbie din Montreal.

Poliția a primit un apel prin 911, în care se raporta focuri de armă în afara unei case din Havre, lângă marginea Rivière des Prairies. La sosirea polițiștilor, victima a găsit-o întinsă la pământ. Prezenta mai multe răni de armă în partea superioară a corpului.

Deși polițiștii au încercat să-l resusciteze, acesta a fost declarat decedat după ce a fost transportat la spital. Atacatorul a fugit înainte de sosirea poliției și nu fusese încă localizat până aseară.

Un purtător de cuvânt al Poliției Laval s-a referit la victimă ca fiind „cunoscută de oamenii legii”. Victima, Tinel Timu, era un afacerist de succes binecunoscut în comunitatea românească de la Montreal.

Arestat în septembrie anul trecut într-un dosar de corupție

Omul de afaceri Tinel Timu a ținut prima pagină a ziarelor canadiene în septembrie anul trecut. A fost arestat împreună cu alte două persoane – printre care și un oficial al orașului Montreal – într-un caz de corupție.

A fost un dosar de luare de mită a unui funcționar din orașul Montreal, însărcinat cu permisele și inspecțiile în cartierul Hochelaga-Maisonneuve.

Timu fusese pus sub urmărire în cadrul unei anchete a Unității Permanente Anticorupție (UPAC).

Tinel Timu a primit medalia Adunării Naționale în 2018 din partea deputatului liberal pentru Fabre de la acea vreme, Monique Sauvé. Ea l-a descris atunci ca fiind un „cetățean pasionat și angajat”, precum și un „lider excepțional”, potrivit Le Journal de Montreal.

Citește și: (VIDEO) Protestatarii au luat cu asalt clădirea Paris Euronext, din cauza legii pensiilor

Exit mobile version