Acasă Eveniment Avion saudit incendiat într-un atac pe Aeroportul Khartoum

Avion saudit incendiat într-un atac pe Aeroportul Khartoum

Un avion al Companiei aeriene naționale a Arabiei Saudite, Saudia, a luat foc sâmbătă pe Aeroportul Internațional Khartoum din Sudan
Un avion al Companiei aeriene naționale a Arabiei Saudite, Saudia, a luat foc sâmbătă pe Aeroportul Internațional Khartoum din Sudan

Un avion al Companiei aeriene naționale a Arabiei Saudite, Saudia, a luat foc sâmbătă pe Aeroportul Internațional Khartoum din Sudan. Avionul, în care se aflau membi echipajului și pasagerii, urma să plece spre Riad, potivit arabianbusiness.com.

Toţi membrii echipajului şi pasagerii au fost transportaţi nevătămaţi la ambasada Arabiei Saudite în Sudan.

Avionul a fost avariat după ce a fost lovit de focuri de armă, după conflictului violent care a apărut între armata sudaneză și Forțele de Sprijin Rapid (RSF), principalul grup paramilitar al țării. Potrivit rapoartelor, RSF a preluat controlul aeroportului din Khartoum.

„În timpul loviturii militare în curs de desfășurare din Sudan, două avioane au fost grav avariate sau distruse în timp ce erau parcate pe Aeroportul Intl Khartoum (HSSS), Sudan. Un Airbus A330-300 saudit și un Boeing 737-800 SkyUp. Pot fi afectate și aeronave suplimentare. ”, a spus o postare pe Twitter a JACDEC.

Potrivit unui raport al BBC, disputa a apărut în legătură cu o propunere de tranziție la o guvernare civilă.

RSF, sub comanda vicepreședintelui Consiliului Suveran, generalul Mohamed Hamdan Dagalo, a dorit o amânare de zece ani. Armata, condusă de generalul Abdel Fattah Al-Burhan, șeful Consiliului suveran, a spus că ar trebui se întâmplă în doi ani.

„Cel puțin trei au murit în timp ce armata Sudanului și o luptă notorie a forțelor paramilitare cu arme grele în capitala Khartoum, pe fondul tensiunilor legate de o propunere de tranziție la guvernare civilă”, a spus BBC, adăugând că oamenii se „adăpostesc de ciocniri”.

Citește și: Un șofer din SUA a aruncat 200.000 $ din mașină, pe o autostradă

Exit mobile version