Acasă Actualitate Șoferul unui microbuz ce transporta români, arestat Italia

Șoferul unui microbuz ce transporta români, arestat Italia

Un grup de pasageri români se deplasa cu un microbuz în Italia, însă călătoria lor a fost întreruptă când șoferul a fost oprit de către poliție. Acest incident nu a fost doar o simplă verificare de rutină sau o consecință a depășirii vitezei regulamentare, ci a dus la arestarea imediată a șoferului. Ca rezultat, pasagerii au rămas blocați în mijlocul drumului.

Polițiștii din Gorizia (Friuli–Venezia Giulia) au oprit un autovehicul condus de un bărbat de 31 de ani. În momentul opririi, în microbuz se aflau nouă pasageri de naționalitate română. Aceștia au fost surprinși să vadă că șoferul a fost încătușat de forțele de ordine. Șoferul era căutat de autorități prin intermediul unui mandat internațional de arestare.

Bărbatul de origine română, stabilit în provincia italiană Pavia, și încă nouă cetățeni români, se deplasau pe autostrada A34, în direcția graniței italo-slovene. După ce polițiștii au verificat datele, au descoperit imediat că șoferul era un infractor căutat la nivel internațional.

„Bărbatul călătorea la bordul unui microbuz înmatriculat în România, împreună cu nouă conaționali, pe tronsonul de autostradă A34, spre granița italo-slovenă. Oprit de personalul Secției de Poliție Rutieră Gorizia, în apropierea ieșirii de pe autostradă spre Villesse, în cadrul procedurilor de identificare a reieșit că este destinatarul unui mandat internațional de arestare emis de autoritățile române”, potrivit unui comunicat de presă publicat joi, 13 aprilie 2023, pe site-ul oficial al Poliției de Stat din Italia.

Ce infracțiuni a comis șoferul de microbuz

Românul în cauză a fost condamnat definitiv în România la o pedeapsă de doi ani și două luni de închisoare. Acesta este acuzat de infracțiuni comise în trafic. Acesta a condus un autovehicul fără permis și sub influența alcoolului. Pe numele lui a fost emis mandat internațional de arestare. Pe lângă acest fapt, șoferul a primit și o sancțiune administrativă de la polițiștii din Gorizia. Acesta transporta mai mulți pasageri cu microbuzul decât era prevăzut în certificatul de înmatriculare al vehiculului.

„Tânărul de 31 de ani a fost arestat și dus la închisoarea din Gorizia, unde va rămâne la dispoziția autorităților judiciare”, au mai transmis polițiștii italieni.

Citește și Doi români din Italia au salvat o femeie căzută cu mașina într-un canal

Exit mobile version