Acasă Local Dolj Judecat pentru conducere sub influenţa alcoolului, prins băut la volan

Judecat pentru conducere sub influenţa alcoolului, prins băut la volan

Doljean prins băut, fără permis conducând un autoturism neînmatriculat, cu număr fals
Doljean prins băut, fără permis conducând un autoturism neînmatriculat, cu număr fals

Poliţiştii doljeni au dispus reţinerea unui bărbat de 37 de ani, din comuna Pleniţa, acuzat de conducere fără permis și refuzul recoltării de probe biologice. Bărbatul a fost depistat de poliţişti pe 2 aprilie, conducând şi băut şi fără permis. Acelaşi bărbat este judecat într-un dosar de conducere fără permis şi sub influenţa alcoolului.

Potrivit oamenilor legii, bărbatul a fost depistat conducând fără permis în comuna Pleniţa.
„În ziua de 02 aprilie, polițiștii l-au depistat pe bărbat în timp ce conducea un autoturism pe strada Cătălin Bursaci, din comuna Pleniţa. La solicitarea organelor de poliție de a fi efectuată testarea cu aparatul etilotest, conducătorul auto a refuzat testarea. Ulterior, a refuzat și prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.
Totodată, în urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că, bărbatul are dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice suspendat”, au precizat oamenii legii.

În cursul zilei de miercuri, poliţiştii au dispus reţinerea bărbatului de 37 de ani. Acesta este acuzat de comiterea infracțiunilor de conducere fără permis și refuzul recoltării de probe biologice. Inculpatul urma să fie dus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Băilești în vederea luării unei măsuri preventive.

Judecat pentru conducere sub influenţa alcoolului

În octombrie 2021, acelaşi bărbat a fost deferit justiţiei într-un alt dosar. Potrivit anchetatorilor, inculpatul a fost depistat conducând băut şi fără permis în toamna anului 2018.

„În ziua de 14.11.2018, în jurul orei 17,00, lucrătorii de poliție din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Plenița l-au depistat în trafic pe inculpatul V.M., în timp ce conducea pe drumurile publice (…) având permisul de conducere suspendat. Întrucât inculpatul emana vapori de alcool i s-a solicitat testarea cu aparatul alcooltest, însă acesta a refuzat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Băileşti, unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.
Prin buletinul de analiză toxicologică nr. 602/2018 s-a stabilit o alcoolemie de 1,75 g/litru (ora 18.10), respectiv 1,50 g/litru (ora 19.10)”, au susţinut procurorii.
Dosarul a fost înregistrat pr rolul Judecătoriei Băileşti, instanţă care a amânat pronunţarea unei hotărâri pentru data de 24 aprilie.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version