Acasă Local Dolj La volan cu bere, friptură şi muzica la maximum, arestat preventiv

La volan cu bere, friptură şi muzica la maximum, arestat preventiv

Judecătorii din Băileşti au dispus arestarea preventivă a unui bărbat de 48 de ani, din localitatea Caraula, recidivist, acuzat de comiterea infracţiunii de conducere fără permis. Aparatul etilotest a indicat o alcoolemie de 1,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. Sindicatul Europol a publicat imagini video cu şoferul oprit de poliţiştii din Pleniţa. Avea o friptură pe scaunul din dreapta, sticle de bere în suporturile de pahare ale maşinii, țigara în mâna dreaptă şi muzica la maximum, ca la o petrecere.

Potrivit oamenilor legii, bărbatul de 48 de ani a fost depistat conducând băut şi fără permis sâmbătă, pe 25 martie.

„La data de 25 martie, ora 17.55, poliţişti din cadrul Secţiei nr. 7 Poliţie Rurală Plenița l-au depistat pe bărbat în timp ce conducea un autoturism pe drumurile publice din comuna Caraula. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliţiei Române, s-a stabilit că bărbatul nu posedă permis de conducere. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 1,53 mg/l alcool pur în aerul expirat”, au precizat poliţiştii doljeni.

Tot sâmbătă, după audieri, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore. O zi mai târziu a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Mandatul de arestare a fost emis de Judecătoria Băileşti.

La volan cu friptură, bere și muzica la maximum

Mai multe amănunte despre bărbatul de 48 de ani au fost oferite de Sindicatul Europol, care a postat pe Facebook şi imagini video.
„O friptură pe scaunul din dreapta, sticla de bere în suport, țigara aprinsă în mâna dreaptă, muzica lăutărească la maximum, iar cu mâna stânga învârtea de volan. Nu este vreo poveste gogonată, ci un scenariu întâlnit de colegii noștri de la Secția 7 Plenița din Dolj. Mai exact, este vorba despre un bărbat de 48 ani care, cel mai probabil a vrut să fie alături de polițiști, să sărbătorească și el Ziua Poliției Române”, a transmis Sindicatul Europol.

Cu alte cuvinte, bărbatul aflat la volan dădea o adevărată petrecere, cu friptură, bere și muzică. În plus, nici nu are permis de conducere.

Condamnat pentru infracţiuni rutiere, eliberat condiţionat

În ianuarie 2022, acelaşi bărbat a fost condmanat la trei ani şi două luni de închisoare. În acest dosar a fost acuzat de conducere fără permis şi refuzul recoltării de probe biologice. Pedeapsa cuprinde o alta mai veche, de un an şi lase luni de închisoare. Hotărârea instanţei a fost contestată de inculpat la Curtea de Apel Craiova, instanţă care s-a pronunţat în mai 2022. Judecătorii au dispus reducerea pedepsei aplicată inculpatului la doi ani de închisoare cu executare.

Din pedeapsă s-a scăzut perioada petrecută de inculpat în arst preventiv şi la domiciliu (2 mai 2021 – 25 martie 2022). Hotărârea Curţii de Apel Craiova a fost definitivă.

Pe 28 februarie, anul acesta, inculpatul a fost eliberat condiţionat printr-o hotărâre a Judecătoriei Craiova. Instanța a susţinut că „deținutul a întreprins eforturi pentru a demonstra o conduită adecvată”, dar şi că urma să locuiască în casa părintească şi că a suferit o intervenţie chirurgicală.

Exit mobile version