Acasă Eveniment Cinci români morți și patru răniți, după o cursă pe străzile din...

Cinci români morți și patru răniți, după o cursă pe străzile din Strasbourg

Poliția a intervenit pentru a menține calmul

Cinci români de etnie romă au murit și alți patru au fost răniți după ce s-au urmărit cu mașinile pe străzile din Strasbourg.

Victimele sunt rude și după discuții în contradictoriu s-au urcat în mașini și a început urmărirea transmisă live pe Facebook (https://www.facebook.com/saban.stancu/videos/959656662146327/?t=10).

Cele două familii, din Timișora, locuiau în prezent în Strasbourg și Kiel, nordul Germaniei.

Românii s-au luat la ceartă în plină stradă, pe fondul unui conflict mai vechi, potrivit voceatimisului.ro.

Capul uneia dintre familii, Saban Stancu, a reproșat că a executat doi ani de închisoare „degeaba”, în urma unei „afaceri” cu autoturisme.

El i-ar fi cerut cumnatului său, Banari Cârpaci, o sumă de bani ca despăgubire. Înțelegerea a fost refuzată .

Accidentul s-au produs în cartierul Port-du-Rhin din Strasbourg, după ce mașinile de lux s-au ciocnit, pe fondul vitezei excesive. La locul accidentului au fost trimise 26 de vehicule de salvare și 57 de pompieri.

„Una dintre mașini se îndrepta spre granița germană. A fost ajunsă din urmă de cealaltă familie. Apoi s-au ciocnit, provocând accidentul”, a transmis poliția. 

Poliția a intervenit pentru a menține calmul. „Am desfășurat un sistem de securitate important pentru a încerca să stăpânim violența și tensiunile la fața locului”, a declarat unul dintre polițiști la France 3 Alsacia. 

Exit mobile version