Acasă Eveniment Ionel Arsene a primit mandat de arestare în Italia

Ionel Arsene a primit mandat de arestare în Italia

Ionel Arsene a primit mandat de arestare în Italia
Ionel Arsene a primit mandat de arestare în Italia

Ionel Arsene a primit mandat de arestare în Italia și va sta după gratii pe perioada judecării extrădării sale. Baronul PSD ar beneficia de protecția unor interlopi români și a ales special să se predea în Bari, spune presa din Neamț.

Instanța din Bari a emis marți mandat de arestare pe numele lui Ionel Arsene, baronul PSD care se ascundea în Italia după ce a fost condamnat definitiv în România la 6 ani și 8 luni de închisoare pentru corupție, conform stirileprotv.ro.

Arsene va rămâne în arest pe durata cererii de extrădare înaintată pe numele său de către autoritățile judiciare din România.

Baronul PSD de Neamț s-a predat luni poliției din Bari

Baronul PSD de Neamț s-a predat luni poliției din Bari, oraș care găzduiește o instanță recunoscută pentru faptul că nu pune în aplicare mandatele de extrădare, potrivit unui român stabilit în Italia.

Baronul PSD Ionel Arsene se ascundea de aproape trei săptămâni în Italia. Plecase acolo – se pare – pe 4 martie, în concediu, cu 6 zile înainte de sentința despre care știa că urma fie pronunțată. Instanța l-a condamnat definitiv la 6 ani și 8 luni de închisoare pentru corupție.

Poate dura câteva luni până când instanțele italiene vor decide dacă pun în executare mandatul european

Soarta politicianului român nu va fi decisă prea curând în Italia, deși este condamnat definitiv în România. Poate dura câteva luni până când instanțele italiene vor decide dacă pun în executare mandatul european de arestare și îl trimit sub escortă pe Ionel Arsene în țară.

La fel de bine însă, instanțele de judecată din peninsulă pot dispune ca fostul lider nemțean să execute condamnarea într-o închisoare din Italia.

Exit mobile version