Acasă Eveniment Maramureș: O cabană și utilajele unei companii, incendiate de mafia lemnului

Maramureș: O cabană și utilajele unei companii, incendiate de mafia lemnului

Atac mafiot la sediul unei firme care se ocupă cu defrişări pe Valea Vaserului in judeţul Maramureş
Atac mafiot la sediul unei firme care se ocupă cu defrişări pe Valea Vaserului in judeţul Maramureş

O cabană cu două etaje și utilajele unei companii au fost incendiate, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în Valea Vaserului, județul Maramureș.

Un câine de pază a fost incendiat și ucis, paznicul a fost sechestrat, iar motoarele a 7 utilaje au fost distruse după ce au fost trase zeci de focuri de armă.

Totul ar fi pornit de la o licitație publică la care au participat mai multe firme, printre care și firma a cărei cabană a fost incendiată. Aceasta a și câștigat licitație. Administratorul firmei a declarat că încă de vineri a primit amenințări cu moartea și cu incendierea și că a depus plângere la parchet.

„Poliţiştii au ridicat, în vederea efectuării expertizelor, mai multe mijloace materiale de probă. Prejudiciul cauzat urmează să fie stabilit ulterior. S-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere, nerespectarea armelor şi muniţiilor, uz de armă fără drept, ameninţare şi uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept, cercetările fiind preluate de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Ionela Cosma.

Conform acesteia, a fost constituit un cerc de suspecţi, iar poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea tuturor persoanelor implicate.

Conform unor surse apropiate anchetei, autorii faptei ar fi cinci persoane – tatăl şi cei patru fii – care ar fi incendiat cabana forestieră.

Exit mobile version