Acasă Local Dolj O parte dintre infracţiunile din dosarul „Water Park“ s-au prescris. Trei inculpaţi,...

O parte dintre infracţiunile din dosarul „Water Park“ s-au prescris. Trei inculpaţi, condamnaţi cu executare

Water Park

Tribunalul Dolj a dat, ieri, o sentinţă în dosarul privind fraudarea fondurilor europene cu ocazia construirii complexului de agrement acvatic „Water Park“ din Craiova. După aproape şapte ani de judecată, instanţa a constatat că cea mai mare parte dintre infracţiunile reţinute de procurorii DNA s-au prescris.
Din cele nouă persoane deferite justiţiei în noiembrie 2016, două au primit pedepse de patru ani de închisoare cu executare, iar una de trei ani, tot cu executare. Alţi patru inculpaţi au fost condamnaţi cu suspendare. Faţă de ultimii doi inculpaţi din dosar, instanţa a dispus încetarea procesului penal ca urmare a prescrierii faptelor. Instanţa a obligat inculpaţii să achite aproape 5 milioane de lei Primăriei Craiova şi peste 7 milioane de lei Ministerului Investiţiilor şi Priectelor Europene.

Procurorii DNA anunţau, în noiembrie 2016, trimiterea în judecată a nouă inculpaţi şi trei societăţi comerciale suspectate că au fost implicate în fraudarea fondurilor europene cu ocazia construirii „Water Park“.
Printre inculpaţi s-au numărat reprezentanţi ai unor firme, dirigintele de şantier, ingineri sau managerul tehnic desemnat de Primăria Craiova în echipa de implementare a proiectului.

Dosar intrumentat de procurorii DNA

În rechizitoriul întocmit, procurorii au susţinut că infracţiunile ar fi fost comise în perioada 2013-2014.
„La data de 06 februarie 2013, între Primăria Craiova și o asociere de firme din care făcea parte și SC Polystart Impex SRL, controlată de inculpatul D.C., a fost încheiat un contract de lucrări, având ca obiect realizarea unui complex de agrement acvatic în parcul Tineretului din Municipiul Craiova, proiect finanțat din fonduri europene, în valoare totală de 80.699.200 lei.
În acest context, în perioada 2013-2014, inculpatul D.C. a coordonat un întreg mecanism prin care au fost denaturate situațiile de lucrări privind realizarea unuia dintre obiectivele contractului”, au explicat anchetatorii.

Trei inculpaţi, condamnaţi cu executare

Acest dosar a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj. Luni, după aproape şapte ani de judecată, instanţa a constatat că cea mai mare parte dintre infracţiunile reţinute de procurorii DNA s-au prescris. Asociatul asociat majoritar al SC Polystart Impex SRL a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare. Administratorul firmei a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare. Patru ani de închisoare a primit şi dirigintele de şantier. Instanţa a mai dispus confiscarea de la acesta a sumelor primite drept mită.
Mai multe amănunte despre condamnarea inculpaţilor şi despăgubirile civile puteţi citi în ediţia de mâine a GdS.

Exit mobile version