Acasă Local Dolj Craiova: Prins băut și fără permis conducând pe Calea Dunării

Craiova: Prins băut și fără permis conducând pe Calea Dunării

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,15 mg/l, alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,15 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

Un craiovean de 55 de ani a fost depistat la volan cu alcoolemie de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat și fără a poseda permis de conducere.
Polițiști din cadrul Secției 2 Craiova au depistat un bărbat, de 55 de ani, din municipiul Craiova, în timp ce conducea un autoturism pe strada Calea Dunării, din localitate.

Întrucât acesta emana halena alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,15 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

În urma cercetărilor efectuate de polițiști, s-a constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Tânăr fără permis de conducere, depistat la volan

Polițiști din cadrul Secției nr.14 Rurală Bârca, ieri, au depistat un tânăr, de 23 ani, din comuna Goicea, în timp ce conducea un autoturism pe strada Tudor Vladimirescu, din localitate.

În urma verificărilor efectuate, în bazele de date ale Poliției Române, s-a stabilit faptul că acesta are suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

10 infracțiuni, în 48 de ore

Poliţiştii rutieri doljeni au acționat, în ultimele 48 de ore, pe principalele drumuri din județ, pentru reducerea riscului rutier, prin depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau conduc autoturisme sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.
La activitățile desfășurate au participat polițiști din cadrul structurilor de poliție rutieră și ordine publică, cu atribuții pe linie de poliție rutieră.

Cu această ocazie, au fost legitimate și verificate peste 560 de persoane, fiind controlate și 450 de autovehicule.
Pentru abaterile constatate au fost aplicate peste 388 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 80.000 de lei. Totodată, au fost reținute 38 de permise de conducere și au fost retrase 21 certificate de înmatriculare.
Totodată, au fost constatate și 10 infracțiuni la regimul siguranței circulației pe drumurile publice.

Exit mobile version