Acasă Eveniment Olt: Arestat preventiv pentru conducere fără permis și sub influența alcoolului

Olt: Arestat preventiv pentru conducere fără permis și sub influența alcoolului

Conducătorul auto a încercat să se sustragă, acroșând autospeciala M.A.I

Polițiștii din Drăgănești-Olt, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, au reținut un bărbat, de 47 de ani, cercetat într-un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Pe 4 martie, în jurul orei 21.45, polițiștii din Drăgănești-Olt, în timp ce desfășurau activități specifice pe strada Nicolae Titulescu, din localitate, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, care nu a oprit și și-a continuat deplasarea. Polițiștii au procedat la urmărirea autovehiculului, fiind oprit în trafic și imobilizat, pe strada Livezilor din aceeași localitate. Conducătorul auto a încercat să se sustragă, acroșând autospeciala M.A.I.

Cu ocazia verificărilor, s-a constatat faptul că șoferul autoturismului, un bărbat, de 47 de ani, din localitatea Satu Mare, nu posedă permis de conducere.

Întrucât, acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, bărbatul a refuzat transportul la unitatea spitalicească în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la recoltarea de probe biologice.

În data de 5 martie, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, ulterior, la aceeași dată, Judecatoria Caracal a admis măsură parchetului și a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru o perioadă de 30 de zile.

Barbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Exit mobile version