Acasă Local Dolj Craiovean depistat la volan sub influenţa substanţelor psihoactive

Craiovean depistat la volan sub influenţa substanţelor psihoactive

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe

Un bărbat, de 30 ani, din municipiul Craiova, a fost depistat în timp ce conducea sub influența cocainei și canabisului pe care le consumase.

Azi noapte, la ora 1.00, polițiști din cadrul Secției 6 Craiova l-au depistat în trafic, care conducea un autoturism pe strada Teleajenului, din municipiu.

Deoarece acesta prezenta un comportament suspect, a fost testat cu apartul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv la substanțele cocaină și canabis. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost prelevate mostre biologice.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Cercetat pentru că a condus băut

Tot în cursul nopţii de 26/27 februarie, ora 02.00, polițiști din cadrul Secției nr.8 Poliție Rurală Rast au depistat în trafic, un tânăr, de 26 ani, din comuna Desa, în timp ce conducea un autoturism pe strada Lia Milițoiu, din comuna Rast.

Întrucât acesta prezenta halenă alcoolică, i-a fost solicitată testarea cu aparatul etilotest, pe care a refuzat-o, fiind condus la o unitate medicală unde a refuzat şi prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din verificările efectuate, în bazele de date ale Poliției Române, s-a stabilit că autoturismul pe care acesta l-a condus este neînmatriculat.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul neînmatriculat și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

22 de permise, reținute în 24 de ore

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj au acționat pe principalele drumuri din județ pentru reducerea riscului rutier, prin depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau conduc autoturisme sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, fiind organizată și o acţiune tip ”Blitz” în zona de competenţă a Secţiei nr.1 Poliţie Rurală Melineşti.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat 146 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 35.000 de lei.

De asemenea, au fost reţinute 22 de permise de conducere, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare și au fost constatate 6 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

Exit mobile version