Acasă Eveniment Poliţist condamnat definitiv pentru o mită de 750 de euro

Poliţist condamnat definitiv pentru o mită de 750 de euro

Polițistul a fost arestat preventiv pe data de 18 decembrie 2020, iar în martie 2021 a fost plasat sub control judiciar

Curtea de Apel Craiova a respins, ieri, apelul formulat de un poliţist condamnat la 4 ani, 10 luni şi 20 de zile de închisoare cu executare. Este vorba de un agent şef din cadrul Postului de Poliție Fărcașele, Olt, la data faptelor. Bărbatul a fost acuzat că a primt mită 750 de euro pentru a ”aranja” un dosar penal. Pentru că a susținut că a intervenit pe lângă un procuror, polițistul a fost acuzat și de trafic de influență.

Potrivit anchetatorilor, în acest dosar de luare de mită și trafic de influență a fost pus sub acuzare un agent-şef principal de poliţie din cadrul Postului de Poliţie Fărcaşele, Olt. Bărbatul a fost reținut de procurori pe 17 decembrie 2020, după ce a fost prins în flagrant primind mită 750 de euro.

”La data de 17.12.2020, în jurul orelor 11.30 – 11.45, agentul şef principal de poliţie M.G. a fost surprins, în flagrant, în timp ce primea suma de 750 euro de la martorul denunţător V.D.C., în legătură cu îndeplinirea, neîndeplinirea unor acte ce intră în îndatoririle sale de serviciu, sau în legătură cu îndeplinirea unor acte contrare acestor îndatoriri, referitor la cercetările penale pe care poliţistul le-a efectuat într-un dosar penal înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, în care denunţătorul a fost cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de fals privind identitatea, astfel încât cercetările penale efectuate în respectivul dosar penal să-i fie favorabile denunţătorului”, au precizat anchetatorii.

Acuzat și de trafic de influență

Anchetatorii au mai explicat că același polițist ar fi susținut că a intervenit pe lângă procurorul de caz. Şi asta pentru a da o soluție favorabilă într-un dosarul penal.

”Totodată, agentul şef principal de poliţie M.G. s-a prevalat de o pretinsă influenţă asupra procurorului de caz, spunându-i denunţătorului că l-a determinat pe acesta să dispună o soluţie favorabilă, de netrimitere în judecată faţă de persoana sa”, au mai precizat anchetatorii. Pe 18 decembrie 2020, polițistul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Ulterior, inculpatul a fost plasat în arest la domiciliu. Pe 10 martie 2021 a fost plasat sub control judiciar.

Poliţist condamnat definitiv pentru luare de mită şi trafic de influenţă

Poliţistul a fost deferit justiţiei în ianuarie 2021. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Olt, instanţă care s-a pronunţat în aprilie 2022. Inculpatul a fost găsit vinovat şi condamnat pentru cele două infracţiuni. După contopirea pedepselor, a fost condamnat la 4 ani, 10 luni şi 20 de zile de închisoare cu executare.

Hotărârea instanţei a fost atacată cu apel de inculpat la Curtea de Apel Craiova. Luni, pe 6 februarie, judecătorii craioveni au respins ca nefondat apelul formulat de inculpat. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă, aşa că inculpatul trebuie să execute pedeapsa stabilită de Tribunalul Olt.

Din pedeapsa primită se scade perioada reţinerii, a arestului preventiv şi la domiciliu (17.12.2020 – 10.03.2021).

Exit mobile version