Acasă Eveniment Zece persoane au murit în stațiuni din Austria și Elveția în urma...

Zece persoane au murit în stațiuni din Austria și Elveția în urma unor avalanșe

Autoritățile austriece au instituit o alertă de avalanșă de nivelul patru, în urma ninsorilor intense și a vântului din zonă
Autoritățile austriece au instituit o alertă de avalanșă de nivelul patru, în urma ninsorilor intense și a vântului din zonă

Zece persoane au fost ucise în mai multe avalanșe produse în Alpii austrieci și elvețieni în weekend. Turiști din Noua Zeelandă, China și Germania s-au numărat printre cei decedați în mai multe stațiuni de schi, potrivit BBC.

Autoritățile austriece au instituit o alertă de avalanșă de nivelul patru, în urma ninsorilor intense și a vântului din zonă. În ciuda avertismentelor, stațiunile de schi din vestul Austriei s-au umplut din cauza vacanțelor școlare din Viena. Poliția austriacă a anunțat duminică cinci morți, inclusiv cel al unui bărbat de 59 de ani care folosea un plug de zăpadă în regiunea de vest a Tirolului.

De asemenea, au recuperat cadavrele unui ghid de schi din Sankt Anton am Arlberg și ale unui bărbat de 62 de ani care practica schi fond în jurul vârfului Hohe Aifner. Sâmbătă, un neo-zeelandez de 17 ani, un cetăţean chinez de 32 de ani şi un bărbat german de 50 de ani – despre care se spunea că schiau în afara pistelor de schi desemnate atunci când au lovit avalanşele – au fost găsiţi morţi.

În Elveția, o femeie de 56 de ani și un bărbat de 52 de ani au fost, de asemenea, uciși de zăpada instabilă în cantonul de sud-est Graubuenden. Poliția elvețiană a declarat că un al treilea membru al grupului lor a reușit să scape nevătămat. Avalanșele sunt comune în ambele țări. Potrivit agenției de presă APA din Austria, doar sâmbătă au fost semnalate 30 de avalanșe în regiunea Tirol – 11 dintre acestea implicând persoane. Nivelul de alertă al patrulea al Austriei înseamnă „sunt posibile avalanșe foarte mari” – îi sfătuiește pe schiorii neexperimentați să rămână pe pârtiile și traseele de schi deschise, iar schiorii experimentați să stea departe de terenurile foarte abrupte.

Exit mobile version