Acasă Eveniment Peste 100.000 de euro, descoperite într-un autocar care venea din Turcia

Peste 100.000 de euro, descoperite într-un autocar care venea din Turcia

Şoferul turc nu a putut prezenta documente justificative privind declarația bancnotelor la intrarea în Comunitatea Europeană
Şoferul turc nu a putut prezenta documente justificative privind declarația bancnotelor la intrarea în Comunitatea Europeană

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui autocar, ascunse, într-un spațiu special amenajat, 4.220.000 grivne (monedă naţională a Ucrainei), echivalentul a 105.000 de euro, conform cursului BNR.

Şoferul turc nu a putut prezenta documente justificative privind declarația bancnotelor la intrarea în Comunitatea Europeană.

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, un autocar, condus de un cetățean turc, de 50 de ani, care efectua curse de transport persoane pe ruta Turcia-Ucraina.

Cu ocazia efectuării controlului de frontieră, colegii noștri au descoperit, ascunse într-un spațiu special amenajat în sistemul de aerisire al autocarului, mai multe pachete care conțineau 74 calupuri a câte 100 bancnote cu valoare individuală de 500 grivne și 26 calupuri a câte 100 bancnote cu valoare individuală de 200 grivne, care aparțineau șoferului, un cetățean turc, ce nu a putut prezenta documente justificative privind declarația bancnotelor la intrarea în Uniunea Europeană.

Astfel, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin lucrătorilor din cadrul Direcției Regionale Vamale București – Biroul Echipe Mobile, care au reținut întreaga sumă de 4.220.000 grivne, echivalentul a 105.000 euro.

Pentru nedeclararea sumei la intrarea în spațiul U.E., cetățeanul turc a fost amendat cu suma de 5.000 de lei.

Exit mobile version