Acasă Eveniment Incendiu la o locuinţă din Drobeta Turnu Severin

Incendiu la o locuinţă din Drobeta Turnu Severin

Din fericire, nu au fost înregistrate victime
Din fericire, nu au fost înregistrate victime

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin au acționat, în această dimineaţă, cu două autospeciale cu apă și spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească, în care se afla o centrală termică.
La sosirea salvatorilor, incendiul se manifesta la centrala termică din interiorul anexei, dar și la întregul acoperiș, pe o suprafață de circa 30 de metri pătrați. Pompierii au stins incendiul în limitele găsite, împiedicând extinderea flăcărilor la casa de locuit. Cauza probabilă de izbucnire a acestuia fost determinată de efectul termic produs de mijlocul de încălzire supraîncălzit.
Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Recomandări

Cetățenii trebuie să ştie că nerespectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor poate produce tragedii.
În ceea ce privește exploatarea coșurilor de evacuare a fumului, sunt obligatorii verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a acestora, fiind interzisă folosirea lor dacă sunt necurățate.
Se recomandă populației să manifeste prudență maximă la utilizarea sobelor sau a altor echipamente folosite pentru încălzirea locuinței.
Nu se vor utiliza mijloace de încălzire (sobe, reșouri, calorifere electrice, aeroterme și altele) cu defecte sau improvizații, deoarece pot conduce la evenimente cu pagube sau chiar cu pierderi de vieți.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire pentru situații de urgență fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Exit mobile version