Acasă Eveniment Incendiu la o pensiune din Călimănești

Incendiu la o pensiune din Călimănești

Incendiu la o pensiune din Călimănești
Incendiu la o pensiune din Călimănești

Acoperişul unei pensiuni din Călimăneşti a ars pe o suprafaţă de circa 70 de mp în urma unui incendiu. Incediul s-a produs din cauza efectului termic al coşului centralei faţă de materiale combustibile din componenţa acoperişului, a anunţat Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea.

În momentul izbucnirii incendiului, în pensiune nu erau turişti şi nu au fost persoane rănite.

„Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă General Magheru al judeţului Vâlcea au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o pensiune din localitatea Călimăneşti. La faţa locului s-au deplasat două autospeciale de stingere, o autoplatformă de lucru la înălţime, un echipaj SMURD şi membrii SVSU Călimăneşti. S-a constatat că flăcările se manifestau în interiorul clădirii, la mansardă. Din fericire, nu a fost nimeni rănit, în momentul producerii incendiului nefiind cazaţi turişti. Pentru salvarea imobilului, s-a creat dispozitiv de intervenţie, pe casa scării clădirii. În acelaşi timp, s-a acţionat şi în partea exterioară, cu ajutorul autoplatformei de lucru la înălţime”, a precizat reprezentantul ISU Vâlcea.

Incendiul a fost lichidat după aproximativ o oră de la sosirea echipajelor de pompieri.

„În urma incendiului, a ars structura din lemn a acoperişului, pe o suprafaţă de circa 80 metri pătraţi. De asemenea, s-au degradat pereţii interiori dintr-o cameră de locuit şi dintr-o baie, precum şi aproximativ 70 metri pătraţi din acoperiş. După aproximativ o oră de la sosirea echipajelor la locul intervenţiei, incendiul a fost lichidat, înainte ca flăcările să distrugă imobilul. Cercetările preliminare efectuate la faţa locului arată că flăcările s-ar fi declanşat în urma efectului termic al coşului centralei faţă de materialele combustibile din componenţa acoperişului”, a adăugat sursa citat

Exit mobile version