Acasă Eveniment Câinele Vasile și-a ros singur laba pentru a se elibera din capcana...

Câinele Vasile și-a ros singur laba pentru a se elibera din capcana rușilor

âinele Vasile și-a ros singur laba pentru a se elibera din capcana rușilor. Foto: Twitter
âinele Vasile și-a ros singur laba pentru a se elibera din capcana rușilor. Foto: Twitter

Un câine-soldat al trupelor ucrainene, special antrenat pentru misiuni de salvare și recunoaștere, a devenit eroul unei întâmplări incredibile, petrecută pe front. Vasile, un cane corso, a rămas blocat într-o capcană de sârmă ghimpată în apropierea tranșeelor rusești și și-a ros singur propria labă pentru a se elibera și întoarce la plutonul său. Câinele a fost „lăsat la vatră”, iar recent a primit o proteză și poate merge din nou pe patru picioare.(sursa:digi24).

Vasile este un exemplar de cane corso, „câine de război” într-un pluton de recunoaștere al pușcașilor marini ucraineni, antrenat pentru misiuni de salvare și recunoaștere. Bineînțeles, era prietenul tuturor și mascota plutonului.

Anul trecut în octombrie, câinele a dispărut într-o zi, iar soldații din plutonul lui au început să-l caute, inclusiv cu dronele. În scurt timp, l-au găsit într-o zonă a frontului, prins într-o capcană de sârmă ghimpată, din care nu putea să se elibereze. Câinele a rămas blocat în apropierea tranșeelor rusești, iar soldații ucraineni nu puteau merge să-l salveze fără riscul de a fi împușcați, așa că au plănuit o acțiune pe timp de noapte.  Numai că nu au mai apucat să plece în misiunea de noapte, pentru că Vasile s-a întors singur. Acesta și-a ros singur laba ca să scape din capcană.

Exit mobile version