Acasă Eveniment Un autocar cu români s-a răsturnat în Slovenia. Trei morţi şi patru...

Un autocar cu români s-a răsturnat în Slovenia. Trei morţi şi patru răniţi grav

Un autocar cu 32 de români s-a răsturnat în Slovenia. Trei morţi şi patru răniţi grav
Un autocar cu 32 de români s-a răsturnat în Slovenia. Trei morţi şi patru răniţi grav

Trei români au murit după ce un autocar înmatriculat în județul Brașov s-a răsturnat vineri dimineața în nord-vestul Sloveniei, transmite Associated Press. În autocar se aflau 32 de persoane.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Ljubljana, Slovenia, a fost notificată de către autoritățile locale cu privire la producerea unui accident vineri, pe autostrada A1, între localitățile Garčiani-Murska Sobota, în care a fost implicat un autocar înmatriculat în România, care transporta 32 de cetățeni români spre Italia.

„Reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins demersuri în regim de urgență, pentru a obține informații suplimentare cu privire la identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate, precum și cu privire la circumstanțele producerii accidentului. Totodată, o echipă mobilă consulară din cadrul Ambasadei României la Ljubljana s-a deplasat la fața locului pentru a acorda asistență consulară cetățenilor români implicați în accident”, a transmis MAE.

De asemenea, ceilalți 25 de pasageri se află într-o locație a Agenției Drumurilor din Murska Sobota, unde le-au fost puse la dispoziție băuturi calde și alimente, urmând să fie preluați de un autocar al companiei de transport pentru continuarea călătoriei.

Accidentul s-a produs în jurul orei 5:00, în apropierea orașului Murska Sobota

Din primele informații, accidentul din Slovenia s-a produs în jurul orei 5:00, în apropierea orașului Murska Sobota, a transmis poliția slovenă. Pe fotografiile făcute la fața locului se pot observa urmele roților, semn că șoferul a scăpat controlul volanului, iar autocarul a derapat în afara carosabilului, trecând prin parapete.

Poliția din Slovenia a deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care s-a produs tragedia. Cauza accidentului este încă necunoscută.

Exit mobile version