Acasă Eveniment (VIDEO) Masacru la Los Angeles soldat cu 10 morți. Atacatorul s-ar fi...

(VIDEO) Masacru la Los Angeles soldat cu 10 morți. Atacatorul s-ar fi sinucis

Scene de groază s-au petrecut într-un club din Monterey Park, Los Angeles, unde era sărbătorit Anul Nou Chinezesc, potrivit tgcom24.

Zece persoane au murit după ce un bărbat a deschis focul cu o pușcă de asalt. Victimele sunt cinci bărbați și cinci femei. Alte zece persoane au fost rănite. Ucigașul a fugit și, vânat de poliție, s-ar fi sinucis. Încă nu există inform

Masacrul din Monterey Park, orașul aflat la 13 kilometri de Los Angeles, unde majoritatea populației este de origine asiatică, a început sâmbătă seara la scurt timp după ora 22.00.

Străzile, împodobite festiv pentru a întâmpina venirea Anului Iepurelui, au fost aglomerate cu zeci de mii de oameni.

Un bărbat asiatic a pătruns în Studioul de dans Star Ballroom înarmat cu o „pușcă de asalt puternică”, potrivit unor surse din poliție, și a împușcat cinci bărbați și cinci femei pe ringul de dans. Alte zece persoane au fost rănite și sunt internate. Agenții care au sosit au spus că au văzut oameni îngroziți fugind din club.

O altă tentativă de atac

La aproximativ douăzeci de minute după masacru, atacatorul s-a deplasat la doar trei kilometri de locul primului atac, în Alhambra, și a intrat într-un alt restaurant chinezesc cu o armă diferită de cea folosită la Monterey. El a fost blocat și dezarmat de clienți înainte să se întâmple ce e mai rău.

Evadare și sinucidere

Bărbatul a fugit apoi la bordul unei dube albe și a călătorit 50 de kilometri înainte de a fi oprit de echipele speciale de poliție, Swat, cu cel puțin două vehicule blindate în Torrance. Poliția nu a confirmat încă oficial cine a fost ucigașul. Agenții i-a cerut să iasă din mașină și apoi au auzit o împușcătură. După aproximativ o oră, oamenii legii au spart geamurile dubei și au găsit cadavrul fără viață al ucigașului întins pe volan.

Despre motivul crimelor

Sinuciderea ucigașului va îngreuna ancheta și stabilirea motivului masacrului. „Toate pistele sunt deschise”, a spus șeriful Robert Luna, care nu a exclus ipoteza „crimei motivate de ură”. În ultimii ani, comunitatea asiatică din Statele Unite a fost victima mai multor episoade de violență, dintre care cel mai grav a fost pe 16 martie 2021, când opt persoane au fost ucise, inclusiv șase femei, în trei saloane de masaj diferite din Atlanta, Georgia.

Exit mobile version