Acasă Eveniment (VIDEO) Cardinalul condamnat pentru abuz sexual împotriva minorilor a murit

(VIDEO) Cardinalul condamnat pentru abuz sexual împotriva minorilor a murit

Cardinalul australian George Pell, un important conservator romano-catolic și fost oficial de vârf al Vaticanului care a fost achitat în 2020 de acuzații de abuz sexual, a murit marți, la vârsta de 81 de ani, a declarat secretarul său privat.

Preotul Joseph Hamilton a declarat pentru Reuters că Pell a murit într-un spital din Roma, marți seară. Arhiepiscopul Peter Comensoli de Melbourne a declarat că Pell a murit din cauza unor complicații la inimă după o intervenție chirurgicală la șold.

O decizie a curții de apel din Australia din 2020 a anulat condamnările conform cărora Pell ar fi agresat sexual doi băieți din cor în anii 1990.
George Pell, care a ocupat funcţia de secretar de economiei al Vaticanului şi a fost considerat apoi mâna dreaptă a Papei Francisc, a fost condamnat la şase ani de închisoare în 2019 pentru violul şi agresarea sexuală a doi băieţi de altar în Melbourne, în anii 1990.

Confirmată în apel, condamnarea sa fusese casată de Înalta Curte din Australia, iar prelatul şi-a recăpătat libertatea după douăsprezece luni de închisoare.
Hotărârea i-a permis lui Pell să meargă liber, punând capăt cazului celui mai înalt prelat acuzat de abuz sexual istoric care a zguduit Biserica Romano-Catolică din întreaga lume.

Pell, un fost arhiepiscop de Melbourne și Sydney, a fost chemat de Papa Francisc în 2014 pentru a servi ca ministru al economiei Vaticanului, post pe care l-a deținut până când și-a luat concediu în 2017 pentru a se întoarce în Australia pentru a face față acuzațiilor.
Născut într-un orăşel din statul Victoria, Cardinalul Pell a fost primul australian care a ajuns atât de sus în ierarhia Bisericii Catolice, unde a fost considerat numărul trei.

Exit mobile version