Acasă Eveniment Doi români și 70 de migranţi ilegali, reținuți în Bulgaria

Doi români și 70 de migranţi ilegali, reținuți în Bulgaria

Bulgaria este situată pe o rută folosită de migranţii din Orientul Mijlociu şi Afganistan pentru a intra în Uniunea Europeană
Bulgaria este situată pe o rută folosită de migranţii din Orientul Mijlociu şi Afganistan pentru a intra în Uniunea Europeană

Bulgaria a reţinut duminică 70 de presupuşi migranţi ilegali într-un autocar într-o parcare pe o autostradă în apropiere de oraşul Sliven şi i-a dus pe unii dintre ei la spital din cauza epuizării, a anunţat poliţia regională.

Paisprezece dintre bărbaţi, care nu aveau documente, dar care au spus că sunt de origine afgană, au fost trimişi la spital, iar trei vor rămâne sub observaţie medicală până când se vor recupera, a precizat poliţia.

Doi cetăţeni români, dintre care unul era şoferul autocarului, au fost de asemenea reţinuţi, iar procurorii le-au deschis dosar penal.

Bulgaria este situată pe o rută folosită de migranţii din Orientul Mijlociu şi Afganistan pentru a intra în Uniunea Europeană, potrivit Reuters.

Mulţi nu rămân în Bulgaria şi încearcă să ajungă în Europa de Vest, folosind reţele elaborate de traficanţi.

Bulgaria şi-a intensificat controalele la graniţa de sud cu Turcia, precum şi pe întreg teritoriul ţării, pentru a combate creşterea afluxului de migranţi şi a dovedi că este capabilă să apere corespunzător graniţa externă a UE.

Reuters reaminteşte că, la 8 decembrie, aderarea Bulgariei la Schengen a fost respinsă de Austria şi Olanda, Sofia sperând acum să poată intra anul viitor în acest spaţiu european de liberă circulaţie.

Austria şi Olanda au votat şi împotriva aderării României la Spaţiul Schengen la Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI).

Exit mobile version