Acasă Eveniment Un tânăr ucrainean a murit, după ce s-a rătăcit în Munţii Maramureşului

Un tânăr ucrainean a murit, după ce s-a rătăcit în Munţii Maramureşului

Echipe de salvamontişti şi poliţişti de frontieră au căutat ore întregi patru ucraineni care trecuseră ilegal graniţa şi s-au rătăcit apoi în munți
Echipe de salvamontişti şi poliţişti de frontieră au căutat ore întregi patru ucraineni care trecuseră ilegal graniţa şi s-au rătăcit apoi în munți

Patru tineri ucraineni s-au rătăcit în Munţii Maramureşului, după ce au trecut ilegal granița. Ei au fost găsiți aproape înghețați la 1.400 m altitudine. Din păcate unul dintre ei a murit.

Echipe de salvamontişti şi poliţişti de frontieră au căutat ore întregi patru ucraineni care trecuseră ilegal graniţa şi s-au rătăcit apoi în munți. Au fost găsiţi aproape îngheţaţi, iar unul dintre ei era chiar în stare gravă din cauza hipotermiei. Au fost coborâți din munți de salvamontiști, după o misiune desfășurată la o temperatură de minus 10 grade Celsius.

Alarma la 112 a fost dată de către o prietenă a unei rude a ucrainenilor. Femeia a declarat autorităților că grupul a trecut dimineață granița în România, iar la lăsarea serii s-au rătăcit și suferă de frig.

Grupul a fost găsit la 1.400 de metri altitudine, foarte aproape de granița cu Ucraina. Ucrainenilor li s-a spus să aprindă un foc. Lumina acestuia i-a ajutat pe poliţiştii de frontieră să-i identifice cu ajutorul unei drone. Toţi cei patru au fost transportaţi, apoi la spital. 

Din păcate, în ciuda tuturor eforturilor depuse de echipele de salvatori, în această dimineață, unul dintre cei patru ucraineni a fost declarat decedat.

Exit mobile version