Acasă Local Dolj Arestat după ce a atacat poliţiştii cu pietre şi un topor

Arestat după ce a atacat poliţiştii cu pietre şi un topor

Judecătoria Craiova a dispus, marţi seara, arestarea preventivă a unui bărbat de 48 de ani, acuzat de comiterea infracţiunii de ultraj. Potrivit oamenilor legii, după ce şi-a agresat fiul şi soţia, a atacat şi poliţiştii care încercau să pună în aplicare un ordin de protecţie provizoriu. Incidentul a avut loc pe 5 decembrie, în comuna doljeană Bulzeşti.

Poliţiştii doljeni au explicat că femeia a fost agresată de soţul său pe o stradă din comuna Bulzeşti.

„La data de 05 decembrie, un bărbat a sesizat poliţiştii Secţiei Rurale Pieleşti cu privire la faptul că, pe o stradă din comuna Bulzeşti, o femeie este agresată de soţ. Poliţiştii s-au deplasat la Centrul Medical de Permanenţă Bulzeşti, unde femeia de 39 de ani fusese transportată, împreună cu fiul acesteia, de 19 ani, ocazie cu care s-a stabilit că în cursul aceleiaşi zile, cei doi ar fi fost agresaţi fizic de bărbat”, au precizat oamenii legii.

Mai departe, poliţiştii au emis un ordin de protecție provizoriu faţă de bărbatul de 48 de ani, pentru o perioadă de 5 zile.

Poliţiştii, atacaţi cu pietre şi un topor

Oamenii legii au mers la locuinţa bărbatului pentru punerea în aplicare a măsurilor dispuse prin ordinul de protecţie provizoriu, însă bărbatul a refuzat să părăsească locuinţa. În plus, a amininţat poliţiştii şi a aruncat cu pietre în ei. Poliţiştii au fost nevoiţi să tragă un foc de averisment.

„Mai mult decât atât, bărbatul a aruncat către poliţişti şi cu o ţeavă metalică, iar ulterior cu un topor, fără ca vreun poliţist să fie vătămat, poliţiştii executând un foc de avertisment. La faţa locului a fost solicitat şi un echipaj din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, bărbatul fiind imobilizat şi condus la sediul Secţiei de Poliţie pentru cercetări”, au mai explicat reprezentanţii IPJ Dolj.

Arestat preventiv pentru ultraj

În noaptea de luni spre marţi, suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore şi încarcerat în arestul IPJ Dolj. Marţi seara, bărbatul a fost dus la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de ultraj.

Instanţa a admis solicitarea anchetatorilor şi a dispus arestarea inculpatului pe o perioadă de 30 de zile. Judecătorii au respins cererea formulată de inculpat de luare a măsurii controlului judiciar sau arestului la domiciliu. Hotărârea Judecătoriei Craiova nu este definitivă şi a fost contestată la Tribunalul Dolj de bărbatul arestat.

Exit mobile version