Acasă Eveniment Femeie decapitată de o poartă metalică într-un parc sub privirile soțului

Femeie decapitată de o poartă metalică într-un parc sub privirile soțului

Esther și soțul ei Ludovic Michaud

Esther Nakajjigo, de 25 de ani, conducea prin parcul Național Arches din Utah, SUA, în 2020, împreună cu soțul ei Ludovic Michaud, vântul a suflat puternic și a desprins o poartă de metal, care a tăiat ușa mașinii și a decapitat-o pe Esther, relatează Mirror.

Familia femei decapitate a lansat un proces în care cere despăgubiri de 140 de milioane de dolari.

În declarațiile inițiale ale procesului pentru omor din culpă, avocații care îi reprezintă pe Michaud și familia lui Nakajjigo au povestit momentul în care Michaud și-a dat seama că soția lui a fost ucisă. Acesta a spus că nu a realizat ce s-a întâmplat până când nu a simțit mirosul puternic de sânge din mașină. 

Familia susține că US Park Service a fost neglijent și nu a întreținut corespunzător porțile de la intrările și ieșirile în parcuri, ceea ce a dus la moartea femeii. Procesul familiei susține că, atunci când parcurile naționale s-au redeschis în aprilie 2020, după ce au fost închise din cauza Covid-19, parcul național din Utah nu a asigurat poarta, ceea ce de fapt „a transformat o țeavă de metal într-o suliță care a mers direct prin partea laterală a unei mașini, decapitând-o și ucigând-o pe Esther Nakajjigo”.

Despăgubire mai mică, oferită de stat

Avocații guvernului nu au contestat că oficialii parcului sunt de vină, ci au contestat cât de mult ar trebui să i se acorde familiei. Victima era pe cale să devină CEO al unei organizații non-profit care ar fi putut în cele din urmă să obțină un venit anual de sute de mii sau chiar milioane de dolari.

Nakajjigo a lucrat la strângerea de fonduri pentru a deschide un spital într-o zonă a Kampala, capitala Ugandei, a devenit o celebritate filantropică și a emigrat în Statele Unite pentru o bursă la Institutul Watson din Boulder, Colorado, pentru lideri emergenti. Nelson, avocatul guvernului, a spus că o despăgubire adecvată ar fi de 3,5 milioane de dolari (2,9 milioane de lire sterline).

Exit mobile version