Acasă Eveniment Mamă şi fiu, condamnaţi pentru trafic de droguri

Mamă şi fiu, condamnaţi pentru trafic de droguri

Instanţa de judecată a condamnat cu suspendare două persoane, mamă şi fiu, acuzate de trafic de droguri. Potrivit anchetatorilor, un tânăr de 29 de ani a înfiinţat şi întreţinut o cultură de canabis, într-o comună din Mehedinţi. Mama inculpatului, o femeie de 63 de ani, a fost acuzată de complicitate la trafic de droguri.

Potrivit anchetatorilor, tânărul a cumpărat seminţe de canabis de pe internet şi a înfiinţat o cultură, într-o comună din Mehedinţi.

„Din cercetări a reieșit că, din toamna anului 2021, un bărbat de 29 de ani ar fi comandat, de pe site-uri de profil, semințe de canabis, în scopul înființării unei culturi de canabis și ar fi avut preocupări în ceea ce privește traficul de droguri de risc”, au explicat oamenii legii.

Pe 10 martie 2022, ofiţerii de combatere a criminalităţii organizate au făcut trei percheziţii domiciliare. Au fost ridicate 600 grame de fragmente vegetale, opt plante de canabis şi un cântar. De asemenea, au fost ridicate şi instalaţiile folosite pentru întreţinerea plantelor. Este vorba de trei corturi, un filtru de aer, lămpi de iluminat, tubulatură de aerisire, un dispozitiv pentru măsurarea temperaturii și a umidității şi trei transformatoare.

Mamă şi fiu, condamnaţi pentru trafic de droguri

După percheziţii, bărbatul și mama acestuia, o femeie, de 63 de ani, au fost duşi în faţa procurorilor DIICOT din Mehedinţi. Bărbatul a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, iar mama sa a fost plasată sub control judiciar.

O zi mai târziu, procurorii DIICOT au cerut şi obţinut arestarea preventivă a inculpatului.

La sfârşitul lunii aprilie, cei doi inculpaţi au fost deferiţi justiţiei. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Mehedinţi, instanţă care a stabilit pedepse cu suspendare pentru cei doi inculpaţi.

Bărbatul a fost condamnat la trei ani de închisoare şi a fost obligat să presteze 120 de zile de muncă în folosul comunităţii. Instanţa a constatat că inculpatul a fost reţinut şi arestat preventiv de pe 10 martie şi a dispus punerea acestuia în libertate.

Femeia de 63 de ani a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare. În plus, inculpata a fost obligată să presteze 60 de zile de mună în folosul comunităţii. Instanţa a mai dispus revocarea controlului judiciar dispus faţă de inculpată. Hotărârea instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel de inculpaţi şi procurori.

Exit mobile version